» » » Де ростуть трюфелі?

Де ростуть трюфелі?

Де ростуть трюфелі?

Трюфель - це сорт делікатесних грибів, який росте під землею на глибині від 10 до 30 сантиметрів. Трюфель є одним з найдорожчих делікатесів, ціна його в залежності від сорту може становити від 800 доларів до кількох тисяч доларів за кілограм. Проте, гурмани не шкодують на ласощі ніяких грошей.

У цій статті розповімо, як і де ростуть трюфелі і яким чином їх можна знайти.

різноманітність трюфелів

Трюфель має яскраво виражений грибний смак з нотками волоських горіхів і смаженого насіння, а якщо недовго потримати гриб у воді, він набуває легкий присмак соєвого соусу.

Колір трюфель може мати чорний, білий, сірий і жовтий - в залежності від виду і часу збору. Найменший трюфель - розміром з перепелине яйце, найбільший - з велике яблуко.

Трюфелі, які збирають з жовтня по січень, мають білий колір, а ті, що "видобуваються" в період з грудня по березень, - чорний. При цьому трюфелі, зібрані в зимовий період, вважаються більш смачними, і вони, як правило, більші.

Де шукати?

Видів трюфелів досить багато, однак найбільш відомі чотири - річний (або чорний російський), зимовий, італійський (або пьемонтського), чорний (або перигорский).



Вид визначає місце зростання трюфеля. Взагалі все трюфелі ростуть в листяних лісах: чорні трюфелі можна знайти по сусідству з дубом, буком або грабом, а пьемонтського - неподалік від берези, тополі, липи, горобини, в`яза і глоду.

трюфель річний

Листяний ліс - необхідна (хоча і не єдина) умова зростання трюфеля. У нашій країні, наприклад, величезна кількість листяних лісів, проте ростуть в Росії тільки трюфелі літнього сорту і лише в районі Чорноморського узбережжя Кавказу. Крім того, річний трюфель можна знайти в районах Центральної Європи аж до півдня Скандинавії.

трюфель зимовий

Цей сорт трюфелів широко поширений в лісах Франції, Італії і Швейцарії, а також можна знайти даний делікатес на Україні.

італійський трюфель

Італійський трюфель, звичайно ж, виростає в Італії, як це зрозуміло з назви, а найбільші його "поклади" знаходяться в районі П`ємонт. Крім того, цей вид трюфеля зростає в Середній Італії, Середньої і Південної Франції, а також в інших районах Південної Європи.

чорний трюфель



Чорний трюфель можна, знову ж таки, зустріти в Італії і Франції, а крім того, в Іспанії. Проте, Франція на чорні трюфелі багатшими інших - цей делікатес можна знайти майже в будь-якому районі країни, однак найбільш багатий в цьому відношенні південний захід країни - Дордонь, Жиронда, Ло.

Чорний трюфель спеціально культивується в КНР.

Використання трюфелів

Трюфель використовується в кулінарії завдяки сильному, насиченому аромату. Цей делікатес чудово поєднується зі стравами з так званим пасивним смаком - м`ясо, сири, яйця, паста.

Гриби можна як варити, смажити і готувати на пару, так і подавати в сирому вигляді.

Крім вишуканого смаку і аромату, трюфелі відрізняються підвищеним вмістом вітамінів груп В, РР, С, В2, В1, а також макро- і мікроелементами - натрієм, калієм, кальцієм, фосфором, залізом, міддю.

Як знайти?

Звичайно, як ви могли здогадатися, мисливців на трюфелі вистачає, адже продукт цей можна продати дуже вигідно. Проте, трюфель не так просто знайти. Для пошуку цих грибів використовують свиней або спеціально навчених собак, яких ще цуценятами годують молоком з відваром трюфеля.

Підказкою в пошуку трюфелів можуть стати так звана руда муха, рої якої кружляють над місцем зростання делікатесу.

Скільки зростає трюфель?

Здавалося б, якщо трюфель настільки дорогий, то навіщо витрачати час на пошуки, які далеко не завжди можуть увінчатися успіхом, може простіше його виростити? Однак, як ви могли здогадатися, тут теж все не просто. По-перше, трюфель дуже примхливий гриб і потребує дуже уважного догляду, в тому числі і дорогої підгодівлі. А, по-друге, перші врожаї варто чекати не раніше, ніж через шість років. Крім того, ніколи не знаєш, буде урожай чи ні. Проте, приватні фермери не здаються в спробах розробити оптимальну технологію, адже хороший урожай, який складає близько 90 кг грибів з гектара, може дозволити заробити до 250 тисяч євро!

Читайте також статті Як ростуть гриби і Як розмножуються гриби.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!