» » » Що таке віза?

Що таке віза?

Що таке віза?

Візою прийнято називати дозвіл, яке дається людині для перетину певних територіальних кордонів. На сьогоднішній день для відвідування майже будь-якої іноземної країни необхідно мати візу. Її можна отримати в посольстві або консульстві тієї держави, куди ви маєте намір податися. Процедура оформлення візи досить довга і складна і передбачає заповнення різних анкет, збір певних документів і довідок і т. Д. У даній статті ми розповімо, що таке віза, навіщо вона потрібна і які види віз існують, а також що собою являє платіжна система Visa .

Для чого потрібна віза і які бувають візи

Ще в середні століття в Єгипті приблизно знали, що значить віза. У країні вже тоді існував аналог сучасної виїзної візи, за допомогою якого просто відзначалися виїжджають за межі держави люди. Однак до кінця Другої Світової Війни між багатьма країнами почалося застосування візового режиму. Це пояснюється прагненням підвищити безпеку країни, встановити контроль над агентами-ворогами, а також обмежити міграцію.

На сьогоднішній день візи видаються, як правило, до паспорту. Це можуть бути наклейки, марки, друку або вкладиші. Численні складності з отриманням візи в чому пов`язані сьогодні також з державною політикою конкретних країн, які не бажають приймати в свою країну людей певних національностей, статусу і т.д.



У кожній державі існують різні види віз, проте зазвичай основними у багатьох країнах є такі візи:

  • туристичні (які можна отримати на обмежений час з туристичною метою);
  • імміграційні (отримати їх можуть особи, які мають намір переїхати до іншої держави на постійне проживання);
  • робочі (для їх отримання слід працевлаштуватися в конкретній державі);
  • транзитні (припускають лише проїзд через країну в іншу державу і відповідно мають короткий термін);
  • дипломатичні (отримати їх можуть лише власники дипломатичних паспортів);
  • електронні (подання на них прив`язане до паспортного номером і зберігається в базі даних в Інтернеті);
  • студентські (отримати можна тільки з метою навчання в певній державі);
  • ділові (видаються діловим особам, які приїжджають в країну для ведення бізнесу, ділових відносин і зустрічей).


Детальніше по темі можете прочитати в наших статтях:

Платіжна система Visa

Visa - це міжнародна платіжна система, яка допомагає здійснювати різні фінансові операції людям по всьому світу. Уже до кінця минулого століття вона випустила елітні карти, карти передоплати і створила глобальну систему банкоматів. Крім того, компанія, яка розробила систему, створила також так звану всесвітню комерцію, що дозволяє людям здійснювати комерційні операції різні способами, в будь-якому місці і в будь-який час.

За допомогою системи Visa стало можливим здійснення платежів по пошті, телефонами, покупок в мережі і платежів в терміналах і через мобільні телефони. Платіжна система випускає різні типи карт, серед яких найбільшою популярністю користуються такі:

  • Visa Electron - простий вид з мінімальними гарантіями і лімітами;
  • Visa Classic - має стандартний набір функцій, які передбачають платежі, страхування грошей на рахунку і бронювання товарів в мережі;
  • Visa Platinum - вважається елітною, передбачає додаткові знижки і послуги;
  • Visa Gold - володіє додатковими гарантіями, високими кредитними лімітами і привілеями;
  • Visa Cash - передплачений карта, що дозволяє легко оплачувати маленькі витрати.

Отримати картку Visa не складає труднощів. Слід вибрати потрібний вид карти або порадитися зі співробітником найближчого банку, який підбере вам потрібний тип в залежності від ваших потреб. Крім того, можна відкрити віртуальну карту не виходячи з дому, оскільки отримання реквізитів відбувається в онлайн-режимі.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!