» » » Що таке зодіак?

Що таке зодіак?

Що таке зодіак?

Існує кілька визначень, які говорять про те що таке зодіак. Але найбільш часто вживані пов`язані з астрономією і астрологією.

Детально про астрологическим значенні зодіаку розказано в розділі нашого сайту Знаки зодіаку, де зібрані всі статті, присвячені даній темі.

Зодіак в астрономії

Якщо розглядати переклад слова «зодіак», то початкове його значення - це «коло з тварин». Під зодіаком ж в астрономії сьогодні мається на увазі пояс на небесній сфері, який простягається на 9-му градусі в обидві сторони від екліптики. Отже, зодіакальні сузір`я - це сузір`я (в кількості 12 штук), які розташувалися вздовж видимого річного шляху Сонця.

Зодіак в астрології

Знаки зодіаку в астрології є 12 сегментів неба. Хоча справедливості заради слід зазначити, що Сонце проходить 13 зодіакальних сузір`їв. Але так як місяців у році 12, сузір`я Змієносця не включають в зодіак.

Детальніше про те, який знак відноситься до якого періоду року, ви зможете прочитати в розділі нашого сайту Знаки зодіаку по місяцях. Загальний опис характерів людей, які народилися під тим чи іншим знаком, ви зможете знайти в розділі Характеристики знаків Зодіаку.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!