» » » Як отримати ліс для будівництва?

Як отримати ліс для будівництва?

Як отримати ліс для будівництва?

Існує кілька випадків виділення деревини для потреб громадян. Її використовують для будівництва будинку, для ремонтних робіт і в вигляді палива. Чинним законодавством строго визначені норми, які затверджуються місцевими органами самоврядування:

  • Для будівництва будинку зазвичай виділяється 150 м3 ліси один раз в 25 років.
  • На ремонт будинку виділяється 50 кубометрів раз в п`ять років.
  • На паливо можуть виділити 10-15 кубічних метрів один раз на рік.

Такі нормативи були не завжди. Наприклад, обсяг, що виділяється на будівництво, кілька років тому складав 100 кубометрів. Але все зростаюча потреба в приватному житлі внесла зміни. Тому сьогодні норма збільшена наполовину.

Питання, як отримати ліс для будівництва, хвилює сьогодні багатьох приватних забудовників. В першу чергу треба сказати, що собою являє «ліс». Це ділянках певної площі, на якій надається можливість зрубати дерева. Це можна зробити своїми руками або запросити фахівців. Вивозити деревину можна тільки після отримання дозвільних документів. Їх видає лісгосп. Отримати дозвіл можна після того, як ділянках буде приведена в належний стан, вона повинна бути очищена і приведена в порядок.



Увага! Отримати ліс безкоштовно можна, якщо ви не ветеран війни і праці або інвалід певної групи. За деревину доведеться заплатити. Але купити його може будь-який громадянин Російської Федерації.

Необхідні документи для отримання лісу

  • Подається заява в лісгосп, де збирається комісія, створена міністерством лісового господарства області або краю. У документі має бути зазначено кількість необхідної деревини, і для яких потреб вона буде використана.
  • Якщо ліс буде використовуватися в якості палива, то доведеться пред`явити довідку про те, що в будинку встановлені дров`яні печі.

Якщо ліс купується для будівництва будинку або його ремонту, то необхідні будуть додаткові документи:

  • нотаріально завірена копія дозволу на будівництво;
  • довідка органу місцевого самоврядування про те, виділявся чи ліс раніше чи ні, якщо виділявся, то коли;
  • копія паспорта;
  • якщо сталася втрата будинку з різних причин (природні або техногенні), необхідно пред`явити довідку про те, що трапилося. При пожежі довідку видає орган Держпожнагляду.

Комісія протягом десяти днів має розглянути заяву і видати дозвіл. Після чого заявник з лісництвом укладає договір купівлі-продажу, який стає підставою, щоб отримати ліс на будівництво будинку. Проводиться оплата, виділяється ділянка, можна приступати до вирубки.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!