» » » Як зробити укоси?

Як зробити укоси?

Як зробити укоси?
Як зробити укоси?

Сьогодні пластикові вікна і двері стали обов`язковою частиною нашого повсякденного життя. Але, варто пам`ятати, що установка вікон - це тільки половина справи, так як найскладніше - монтаж укосів ще попереду. Що таке укоси? Укоси - це невелика відстань між стіною і вікном, тобто віконний проріз. Вони можуть бути як внутрішніми, так і зовнішніми. Розглянемо процедуру того, як зробити укоси на вікнах

Багато хто вважає, що якщо вікно встановлено і утеплено піною, то воно має гарну ізоляцією. Однак це зовсім не так, тому що піна дуже добре вбирає в себе вологу. Щоб захистити її від негативного впливу навколишнього середовища, обов`язково необхідно робити укоси, які також будуть служити і відмінним шумоизолятором для приміщення. Але для цього необхідно встановити їх правильно і з якісних матеріалів. Щоб знати, як зробити укоси, не обов`язково бути майстром-будівельником, можна просто відповідально поставитися до справи.

Чому найчастіше вибирають пластикові укоси?

Існує кілька матеріалів для спорудження укосів на вікнах і дверях. Перший вид - це штукатурні укоси. На жаль, недоліків у них набагато більше, ніж переваг. Через деякий час після установки штукатурка починає тріскатися і розвалюватися, під дією прямих сонячних променів тьмяніє колір. Що гойдається часу виготовлення таких укосів, то виконувати їх незручно, так як штукатурка накладається в кілька шарів, і кожен шар повинен закріпитися і вистояти певний час. Тому монтаж таких укосів може досягати декількох днів.

Другий вид укосів - гіпсокартонні. Вони набагато довговічніші, ніж штукатурні, а якщо їх додатково утеплити ватою, то ще будуть мати і теплоізоляційними властивостями. Тому перш, ніж розглядати, як зробити укоси з гіпсокартону, варто врахувати, що ця робота може бути виконана тільки майстрами-професіоналами. Терміни виготовлення таких укосів також високі, тому найкращим матеріалом для виконання укосів є пластмаса.



Пластикові укоси дуже практичні, досить швидко встановлюються, не вигоряють на сонячних променях і служать багато років. Щоб знати, як зробити укоси з пластика, важливо пам`ятати, то пластмаса може прослужити в середньому 15-20 років в залежності від акуратності використання. Для більшої теплоізоляції в укоси додають мінеральну вату. Вона також запобігає запотівання вікон. Пластикові укоси зможе встановити самостійно будь-який чоловік, який детально вивчить технологію установки укосів.

Матеріали і інструменти

Щоб встановити пластикові укоси вам знадобляться наступні інструменти:

  • пластмасова шестиметрова смуга, товщина якої 8 мм;
  • стартова смуга;
  • смуга з пластмаси, що має F-подібну форму;
  • дерев`яна рейка, що має товщину 10-15 мм;
  • рівень;
  • скоби, степлер;
  • дриль або перфоратор;
  • утеплювач (мінеральна вата);
  • ніж і ножиці по металу;
  • набір саморізів 95 мм;
  • набір саморізів 4,5 мм;
  • білий силікон.

монтаж укосів

Тепер, поетапно розглянемо, як встановлювати укоси. Спочатку ми набиваємо дерев`яні рейки по всьому периметру встановлюються укосів, потім закріплюємо їх за допомогою саморізів 95 мм. Бажано, щоб рейки не виступала за межі стіни. За допомогою перфоратора кріпимо ці рейки до стіни. Робимо це акуратно, так як головною умовою при кріпленні укосів є ідеально рівне кріплення рейки. Досягти цього можна, користуючись рівнем. Ця процедура створює упор пластику і надає йому твердості.



Наступним етапом є набивання стартової смуги по зовнішньому краю вікна. Робиться це з використанням маленьких саморізів. Окреслюється олівцем з використанням рівня права і ліва вертикаль і верхня горизонталь, після чого по рівних смужок набивається смуга. Смуга пластику вставлятиметься саме в цей жолобок. На цьому закінчується "брудна" робота в установці укосів.

Тепер ми набиваємо пластмасову F-образну смугу. Перш за все, ми її акуратно нарізаємо. Правильно відміряє по висоті відстань, рівну висоті укосу. Частину ділимо навпіл. Після того, як смуга буде набита, виникне невеликий нахлест, який після закінчення всіх робіт ліквідується за допомогою ножиць по металу.

Наступним завданням буде кріплення даної смуги. Виробляється це за допомогою степлера. Кріпитися буде тільки одна з паралельних смуг, тому що пластик вставлятиметься тільки в даний простір.

Останнім етапом є безпосередня установка пластику і його утеплення. Пластмаса вставляється в дальній відсік укосу, під низ вкладається вата, і тільки після цього пластик фіксується в F-ке. Пластик потрібно відміряти з підвищеною точністю. Таким чином, крім укосів, створюється середовище, яке прекрасно зберігає пінобетон.

Така технологія установки укосів на вікнах. Для того щоб зрозуміти, як зробити укоси на дверях, досить просто поміняти матеріал на дерево або пластмасу імітує дерево і все. Технологія монтажу укосів на дверях аналогічна виготовленню укосів на вікнах. Також тут важлива акуратність і точність і все. Ви можете звернутися за консультацією до фахівців, щоб дізнатися всі нюанси, що виникають в процесі того, як зробити укоси, відео в інтернеті також вам допоможе в цьому.

Пам`ятайте, що не кожен майстер є професіоналом, тому монтаж укосів на дороге пластикове вікно або фірмову двері не варто довіряти, кому попало. Самостійна установка дасть вам не тільки додатковий досвід, але і гарантію якості, тим більше, що цей процес досить простий.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!