Як сушити пуховик?

Як сушити пуховик?

Зараз увійшли в моду пуховики. Їх фасони дуже різноманітні. По-перше, вони набагато дешевше, ніж шкіряні куртки та дублянки, і набагато красивіше, ніж спортивні куртки на синтепоні. По-друге, вони легкі і в них тіло себе затишно почуває взимку. Але пуховик як і будь-яка річ брудниться, як би ми акуратно його не носили. Сьогодні ми поговоримо про те, як сушити пуховик

сушка пуховика

Після вашої делікатного прання вручну або в пральній машинці. Ви обережно виштовхуєте пуховик з ванни (якщо прали вручну) і тільки злегка викручуєте його. Після цього потрібно приготувати місце, куди ви його покладіть сушитися. Покладіть в кілька шарів бавовняну тканину на стіл, можна взяти простирадло. Також є, варіант, повість його акуратно на плічки над ванною, або покласти плазом на мотузках сушильних, або сушильній столі.

Як сушити пуховик після прання

Якщо ви по необережності включили віджимання в пральній машині, то ваш пуховик може збитися. Тобто пух скластися в одній стороні і пуховик втратить свій пріглядний зовнішній вигляд. У цьому випадку вам слід, як написано вище, трохи віджати пуховик і покласти на стіл, щоб пух ще більше не зім`ято. Періодично міняти тканину під пуховиків і перевертати його, коли основна волога піде, то повісті пуховик в добре провітреній кімнаті на трепелом, до остаточного висихання.

Як правильно сушити пуховик в квартирі

Якщо ви живете в міській квартирі і у вас немає, можливо, винести пуховик на сушку під свіжий вітерець, тоді вам доведеться задовольнятися ванній або, в кращому випадку, балконом. Для цього, після прання покладіть пуховик в таз і перенесіть його на балкон, підвісьте його там, на плечики, а знизу поставте таз, так ви не затопите сусідів. Бажано відкрити вікно і організувати протяг. Як тільки пуховик висохне, його потрібно буде «збити». Тільки точно простежте, що б навіть у самих країв низу пуховика не було вологих місць.



Якщо ви почуєте, що сушити пуховик на батареї це швидко і практично, не вірте. Цим ви тільки зіпсуєте виріб, так як пух при швидкій сушці сліпнется і його буде ще складніше привести в нормальний стан.

Що робити після сушки

Після того, як ваш пуховик висох, візьміть палицю або хлопавку для вибивання килимів і гарненько пробийте свій пуховик. Тільки перед цим якісно і міцно прикріпіть вішалку, щоб він не зірвався. Таким чином, ви швидко зіб`є пух і пуховик стане дуже м`яким і приємним на дотик. Якщо якісь місця все-таки не збили, то це можна зробити вручну, розправляючи пальцями зім`ятим місця.

Також є варіант віднести ваш пуховик в хімчистку, це звичайно буде не дешево, зате ваш пуховик НЕ зім`ято і ви не будите витрачати на його сушку свій дорогоцінний час. Є ще варіант домашньої сушки пуховика: якнайшвидше розправити пух, якщо при пранні в барабан покласти не менше трьох тінистих м`ячиків. Так Пух зім`яла весь в одне місце, м`ячі будуть його під час прання розбивати. І коли ви його повісите сушитися, вам залишиться просто гарненько вибити його хлопавкою. Краще виберіть пластикову хлопавку, щоб удари були м`якше.

Дуже сподіваємося, що після прання ваш пуховик придбає відмінний зовнішній вигляд і буде ще не один сезон вас радувати!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!