» » » Як вибрати пуховик?

Як вибрати пуховик?

Як вибрати пуховик?

Спочатку пуховики були виключно функціональної одягом, призначеної для полярників, єгерів, північних нафтовиків або спортсменів, що займаються зимовими видами спорту. Від них вимагалося лише одне - зігрівати свого господаря і не дати йому замерзнути в екстремальних умовах. Ці пуховики, як ви розумієте, не відрізнялися красою і витонченістю крою. Шилися вони з грубих і міцних тканин, щільно наповнювалися пухом, забарвлення мали самі невигадливі. Людина, одягнена в такий пуховик видали чимось нагадував надувний матрац чорного або оранжевого кольору.

Пуховики - модний тренд зимового сезону



Однак з часом молодь, любляча все нове і незвичайне, перша гідно оцінила їх зручність в шкарпетці і невибагливість у догляді. У моду стрімко увійшли куртки-дутики - коротенькі, без жодних надмірностей, пуховики, простеганние широкими горизонтальними смугами. Але до повного панування в світі моди пуховикам було ще далеко. Пальму першості як і раніше утримували дублянки і драпові пальто на ватині, прикрашені неодмінними норковими комірами.



Час минав, дублянки стали моветоном і по світових подіумах впевненою ходою продефілювали довгоногі моделі, одягнені в пуховики від Гуччі, Армані і Лагерфельда. Будь-який, поважаючий себе модельєр, вважав своїм обов`язком створити колекцію зимового одягу, в якій головна роль відводилася пуховикам. Прийшов їх зоряний час! Зараз пуховики носять все, починаючи від малюків, ще не вміють ходити, і закінчуючи елегантними леді бальзаківського віку. Ви теж вирішили добиратися в руслі модних течій і купити собі пуховик? Який вибрати і де краще купити - два питання, які ви ніяк не можете вирішити самостійно? Тоді, може бути, наші поради допоможуть вам зробити правильний вибір! Перш ніж перейти до справи хотілося б уточнити, що мова далі піде саме про пуховиках, а не про будь-яких товстих стегнах куртках, які у нас теж чомусь прийнято називати пуховиками.

Як правильно вибрати пуховик

  • Справжній фабричний пуховик повинен мати картонні бирки з назвою фірми і країни виробника, зазначенням артикулу виробу, його кольору та розміру. Також на бирці може бути розміщена додаткова інформація - дата заснування фірми, короткий опис матеріалів і фірмових технологій, гарантії якості та т. П.
  • Усередині вироби обов`язково повинні бути як мінімум дві вшиті або нашиті текстильні етикетки. На першій, яка зазвичай настрачіваем на підкладку нижче ворота вишите або виткані назва фірми і, найчастіше, розмір вироби. Друга повинна бути вшита в лівий бічний шов внизу пуховика. На ній витканий або надрукований склад матеріалу верху, наповнювача і підкладки, а також знакові позначення правил догляду за виробом.
  • Більшість фірм докладають до виробу зразок пуху, запасні гудзики або кнопки і шматок тканини для латки. Все це повинно бути красиво упаковано і прив`язано до картонної бирці.
  • Перед тим як вибрати пуховик остаточно, необхідно переконатися, що перед вами дійсно «пуховик». Для цього треба уважно вивчити склад наповнювача, заявлений виробником, і зазначений їм на внутрішній вшивка. Якщо ви бачите англійське слово «down», значить, пух у виробі дійсно присутній. Однак чисто пухові вироби на нашому ринку практично не зустрічаються, вони занадто дроги. Тому на етикетці має бути зазначено процентний вміст пуху в наповнювачі. У хороших пуховиках це зазвичай 80%, хоча допускається і мінімальний рівень вмісту пуху - 50%. Решта відсотки припадають на перо - «feather», зміст якого коливається від 10 до 50%.
  • Після того, як ви уважно вивчите склад наповнювача і переконайтеся в наявності всіх необхідних бирок та етикеток, треба уважно оглянути сам виріб. Зверніть увагу на фурнітуру. Солідні фірми не використовують, як правило, стандартну фурнітуру, а замовляють спеціальну, розроблену власними дизайнерами і прикрашену фірмовими логотипами.
  • Пух в якісному пуховику не засинає між верхньою тканиною і підкладкою, а розподілений по невеликих блокам, що запобігає його осипання вниз вироби. Перевірте рівномірність наповнення цих блоків і їх пружність. Гарненько прощупайте пуховик, він повинен бути м`яким і шовковистим всередині. Уважно огляньте шви пуховика, що не пролазять через них окремі пушинки, якщо так, то від покупки подібного вироби краще буде утриматися.
  • На цьому наша розмова про те, як вибрати пуховик на зиму добігає кінця. Наостанок струсіть його гарненько, щоб перевірити, чи не сипляться чи пір`я, переконайтеся, що всі блискавки і кнопки працюють справно і сміливо купуйте придивилася вам річ.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!