» » » Як вибирати килим?

Як вибирати килим?

Як вибирати килим?

З давніх-давен вважалося, що килими - символ достатку. І чим їх більше в будинку, тим заможніше сім`я. Килимами прикрашали не тільки підлоги, але і стіни житла. У всі часи виткані вручну килими були і залишаються твором мистецтва. Так, і в матеріальному сенсі такі вироби - вигідна інвестиція. Адже якщо придбати хороше і якісний виріб, то воно буде радувати вас і ваших дітей ще багато років. У нашій статті ми розглянемо те, як вибрати килим для будинку.

Експерти вважають, що якісний килим подібний справжньому провину - чим старше, тим краще. Тому вибираючи підлогове покриття в свій будинок, необхідно підійти до цього питання серйозно і вивчити всі тонкощі таких виробів.

Довговічність і якість килимового покриття залежать від його щільності. Якщо воно ручної роботи, то щільність вимірюється кількістю ліній на квадратний метр, в машинних виробах - числом точок. У стандартному килимі - півмільйона на квадратний метр. Чим вище щільність, тим покриття краще. Але вирахувати щільність нелегко навіть експертові, що тоді говорити про пересічного покупця? Визначити якість килима легко, якщо подивитися на виворітну сторону. Якщо візерунок дублює малюнок на лицьовій стороні і ворс прив`язаний до основи, значить, це натуральний вовняний килим. Щільність можна визначити ще одним способом. Зігніть край килима і подивіться на місце згину. Якщо основа, хоч я знаю, щільність вироби висока, і воно прослужить довго. А ось якщо основа просвічується на згині - перед вами товар недовговічний.

Колір і матеріал



Красиво і добротно виглядають шовкові килими - відтінок залежить від кута зору. Такі вироби більше підходять для стін, але ніяк не для підлогового застосування. А покритий килимом підлогу створює в будинку затишок. Питання тільки в тому, як вибрати килим на підлогу, щоб він відповідав Вашим запитам і інтер`єру. Кілька простих порад від дизайнерів:

  • Світлі килими візуально збільшують кімнату.
  • Покриття теплих відтінків роблять похмуру кімнату м`якше і тепліше.
  • Яскраві тони додають простір.
  • Глибокі темні кольори надають приміщенню затишок.


Коли з кольором ви визначилися, виникає нова дилема про те, який килим вибрати, виходячи з матеріалу виготовлення. Вибір величезний. При покупці звертайте увагу на склад, він вказаний на етикетці.

  • Найдешевші килими - з поліпропілену. Вони повністю синтетичні і сильно електризуються. При попаданні води псуються, від прямих сонячних променів вигорають. Термін служби - до 5 років.
  • Покриття з капрону трохи краще. Ворс цих килимів просочується і кріпиться спеціальною сумішшю, що робить палас міцніше.
  • Але найкраще для підлоги підходять вовняні килими. 100% шерсть вбирає вологу сирих приміщень і добре підтримує тепло в холодних або малоотапліваемих приміщеннях.

Корисні поради

Розглянемо основні нюанси того, як правильно вибирати килим. Кожна покупка повинна бути продумана. Якщо ви все ж вирішили, що підлоги вашого будинку повинні вистилати килими, запам`ятайте кілька простих правил, які допоможуть вам придбати хорошу річ, здатну вам прослужити довгі роки.

  • Новий килим не повинен пахнути овчиною.
  • Килим повинен бути оброблений антиалергенним і антистатиком.
  • Покриття має бути повністю просякнуте антігрязевим покриттям.

У вас є можливість вибирати між двома видами вироби: машінотканний килим або підлогове покриття ручної роботи. Якщо вибір припав на другий варіант, то підходьте до покупки обдумано. Пам`ятайте, що виворіт вироби ручної роботи практично повністю дублює лицьовій візерунок. Крім того, допустима якась асиметричність і неточність. І, нарешті, кожен килим, як картина, має автограф автора. Це - сигнатур, його ставлять на зворотному боці полотна.

Тепер ви знаєте про те, як вибрати килим правильно, після чого зможете довго насолоджуватися придбанням. Все залежить від вашого фінансового становища і переваг. Бажаємо вам вдалої покупки.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!