» » » Як користуватися пилососом?

Як користуватися пилососом?

Як користуватися пилососом?

На сьогоднішній день, прибирання без електроапаратури, яка дуже прискорює і полегшує сам процес, представити майже неможливо. Найуспішнішим приладом в цьому плані є пилосос. Він має різновиди, і їм ще потрібно правильно користуватися.

Як користуватися пилососом: поради

Багато хто вважає, що ефективність прибирання пилососом безпосередньо залежить від того, яка використовується насадка для певних поверхонь. Насправді, пилосос однаково прибирає всі поверхні і для ефективної чистки зовсім не обов`язково купувати цілий набір насадок, аксесуарів і шлангів. Будь-, навіть дуже простенький пилосос, може прибрати поверхню будь-якого типу. Зрозуміло, щітки різної довжини або ж тип поверхні у різних насадок може трохи підвищити ефективність прибирання з делікатними покриттями, але стандартну прибирання можна виконати і зі звичайною насадкою. Головне, щоб все насадки і аксесуари легко пролазили під меблі, були споряджені гумовими прокладками і захисними крильцями для захисту ваших меблів.

А ось, що точно має значення, так це потужність пилососа. Щоб прилад міг впоратися з важкою прибиранням, ефективно очищати як рівні поверхні, так і товсті килими, його мотор повинен мати потужність не менше потужність 750 Вт.

Пилососом можна прибирати тільки суху поверхню. Ні в якому разі, не пробуйте пропилососити гарячі тканини, вологий і мокрий підлогу. Крім цього, перед самим збиранням видаліть з поверхні всі забруднення і великі частки, в тому числі добре огляньте підлогу на наявність гострих частинок і предметів, які можуть зіпсувати вашу техніку, проколів оболонку мішка.



Запам`ятайте, що пилосос не повинен працювати без перерв більше ніж півгодини. Якщо прибирання значно затягнулася, перервіться, вимкніть пилосос і дайте йому охолонути не менше 5, а краще 10 хвилин. Так, час служби приладу значно триватиме, а ви уникнете втрати потужності і ризику поломок.

Як користуватися пилососом, щоб прибирання була ефективною, і пил прибрала як потрібно? По-перше, ніколи не притискайте щітку пилососа щільно до поверхні підлоги або килима. Для того щоб пилосос добре здійснював свої функції, до щітки повинен потрапляти потік повітря, слідом за яким засмоктується ще і пил. Тому від того, що ви будете старанно притискати щітку до килима, очищення не покращиться. «Силова» прибирання - це одна з найголовніших помилок при роботі саме з пилососом. Просто проводите щіткою не сильно, легенько, наче ковзаючи по поверхні.

Як користуватися миючим пилососом

Крім простого пилососа, до приладів, якими ви можете користуватися під час збирання, відноситься і миючий пилосос, який дає можливість якісно виконати як суху, так і вологе прибирання. Без цієї техніки не обійтися тим, у кого в якості підлогового покриття превалює великий килим. Зазвичай, миючі пилососи - габаритні, потужні і дуже ефективні прилади. У магазинах побутової техніки зустрічаються і компактні моделі, але у них дуже низька потужність.

Найпростіше, взяти миючий пилосос напрокат, що дасть можливість заощадити місце і досягти потрібного вам результату. За допомогою миючого пилососа слід проводити вологе і сухе прибирання, чистять поверхні будь-якого типу. Правила роботи з ним точно такі ж, як і для простих пилососів, тільки при роботі з водою і вологого прибирання потрібно не допустити застою рідини між періодами роботи та просушувати контейнери і щітки перед тим, як поставити пилосос на місце зберігання.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!