» » » Як вибрати панчохи?

Як вибрати панчохи?

Останнім часом жінки відмовляються від панчіх на користь більш зручних колготок. Але чоловіки вважають, що панчохи роблять жінку більш сексуальною. Отже, чи варто відмовлятися від носіння панчіх, і як правильно вибрати панчохи?

З історії панчіх

В середні віки в Європі і чоловіки, і жінки носили шосси - штанини з тканини, які кріпили до поясу. В`язати панчохи європейці навчилися в XIII в. у арабів. Але в`язані вироби ще довго не могли витіснити панчохи з оксамиту, шовку і мережива.

Після винаходу в`язальної машини (В кінці XVI ст.), В`язані панчохи набувають популярності. Похвалитися панчохами в той час могли тільки чоловіки, у жінок вони були приховані під одягом і вважалися інтимною деталлю. З ХІХ ст. мода на довгі штани витісняє панчохи з чоловічого гардероба. Жіночі ж панчохи починають всіляко прикрашати вишивками, аплікаціями та ін.

Розквітом ери жіночих панчіх став століття ХХ, з початку якого випускаються панчохи зі штучного шовку. У 1939 р з`явився нейлон, міцно увійшов в ужиток в післявоєнні роки. А винайдений в 1959 р еластан (або лайкра) зробив панчохи більш еластичними і міцними.

вибираємо панчохи

Зараз жінки вдаються до допомоги панчіх в особливо урочистих або відповідальних випадках. Як вибрати панчохи, щоб це було красиво і зручно? Перш за все, треба звертати увагу на якість виробу. Чим вище відсоток вмісту лайкри, тим краще панчохи облягають ноги і довше носяться. Продовжують термін шкарпетки і посилена п`ята і носок. Не забувайте понюхати виріб: занадто різкий, неприємний запах свідчить про неякісні барвники і сировину.



Як вибрати панчохи за розміром, щоб вони не збиралися складками? Потрібно обов`язково звірятися з таблицею на упаковці, де вказані відповідності росту, ваги і об`єму. Особливу увагу треба звернути на гумку. Вона повинна бути еластичною, досить широкою, але не сильно стискає. Прекрасно утримують панчохи силіконові вставки.

Якщо ви носите панчохи з поясом, то прикиньте, чи не буде занадто ошатний пояс виділятися під одягом. Якщо для особливого випадку необхідна саме така деталь туалету, подбайте про більш пишною спідниці. Правила хорошого тону не дозволяють, щоб через виділяються підв`язок або довжини спідниці було помітно, що на жінці панчохи.

Що стосується кольору, то класичним варіантом вважаються тілесні панчохи. Чорні вироби носять тільки з темним одягом, при цьому вигляд не повинен бути вульгарним. Зараз в моді панчохи різних кольорів, з візерунками, малюнками. Але такі панчохи не повинні суперечити загальному образу.

компресійний трикотаж

При захворюваннях вен, або якщо ви довго перебуваєте на ногах, варто купити спеціальні панчохи. Вони рівномірно розподіляють тиск на судини, що захищає ноги від втоми і утворення тромбів. Як вибрати компресійні панчохи? Вони бувають профілактичні (з тиском 10-12 мм. Рт. Ст.) І лікувальні (більше 20 мм. Рт. Ст.). При серйозних захворюваннях вен носять панчохи з тиском понад 40 мм. рт. ст. Підібрати такий трикотаж правильно допоможе лікар-флеболог.

А в кінці рада про те, як продовжити термін служби улюблених панчішок. Прати їх краще вручну при температурі не вище 40 ° С, не викручувати, сушити в розправленому вигляді. Носіть панчохи і радуйте своїх чоловіків, а також себе!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!