» » » Дірка на колготках: що робити?

Дірка на колготках: що робити?

Дірка на колготках: що робити?

Ніщо так не засмучує, як з`явилася дірочка на улюблених або єдиних колготках. Деякі дами, зневірившись, відразу викидають їх. Але навіть з такої ситуації є вихід.

Місце знаходження

Все залежить від того, де саме утворилася ця неприємність. Якщо на колготках з`явилася дірка на самому видному місці, то їх ви можете зашити і залишити для шкарпетки під штани в холодну пору року. Якщо вона з`явилася в менш помітному місці, то колготки можна акуратно відремонтувати, наклавши шов, який не буде видно.

ремонтуємо

Для цього вам знадобляться самі колготки з діркою, нитки, голка, старі панчохи, лупа (окуляри), лак для нігтів. Необхідно підібрати нитку відповідно до кольору колгот. Якщо таких немає, то витягніть нитку зі старих панчіх.

Для початку затягніть краю стрілки, а потім, трохи розтягнувши колготки, починайте зшивати між собою краю дірки, бажано не пропускаючи жодної петельки. Чи не стягуйте сильно краю, потрібно, щоб вони просто зійшлися між собою.



Дірку можна закрити за допомогою клею або лаку для нігтів, щоб запобігти подальшому поширенню стрілки. На дитячих колготках в місці, де зашита дірка, можна зробити маленьку вишивку або аплікацію в тон колготкам у вигляді квітки або метелика або приклеїти стрази і таким чином перетворити стрілку в нібито спеціально зроблений на колготках візерунок.

штопати

Якщо в районі шкарпетки або п`яти є дірка на колготках, що робити, ви вже знаєте. Принцип в заштопиваніі колготок той же - беремо нитку зі старих колгот і ретельно з`єднуємо бічні петлі на краях. Ось тільки коли почнете штопати, намагайтеся робити побільше стібків.

Отже, ми розповіли вам, як зашити дірку на колготках. Не поспішайте викидати цю потрібну частину гардероба, проявіть трохи терпіння, акуратно заштопати і носіть їх далі із задоволенням. Це також допоможе вам заощадити кошти, адже на колготках дуже легко зробити кілька затяжок, від яких швидко побіжать стрілки.

Якщо у вас немає бажання постійно стежити за тим, щоб колготки не порвалися, штопати їх після кожного походу на роботу, радимо придбати ажурні або в`язані (для холодної пори року). З ними набагато менше проблем, ніж з капроновими. У магазинах ви зможете вибрати собі колготки будь-якого візерунка і кольору за доступною ціною. Головне, щоб вони гармонійно поєднувалися з вашої верхнім одягом. Також пам`ятайте, що колготи в дрібний візерунок і світлих тонів візуально збільшують обсяг ніг.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!