Як прибрати катишки?

Як прибрати катишки?

На речах досить часто з`являються катишки. Вони являють собою дуже маленькі клубочки спресованих ниток, які знижують естетичні якості одягу. Тому багато хто починає задаватися питанням, як прибрати катишки. Існує кілька перевірених способів, як це зробити.

Зубна щітка

Якщо ваш одяг виконана з мохеру, то для видалення катишек можна використовувати звичайну зубну щітку:

  1. Розкладіть річ на рівній поверхні, краще використовувати стіл.
  2. Почніть чистити одяг, просуваючись зубною щіткою уздовж волокон, стежачи за тим, щоб мохер не розтягувати.
  3. Завершивши чистку, обов`язково замочіть річ в теплій воді з невеликим додаванням оцту, потім виперіть і висушіть її на горизонтальній поверхні.

Бритва

Ефективно видаляє катишки бритва. Але краще вставляти в нього трохи затупила лезо, тоді можна буде виключити можливе псування одягу з необережності. Видаляти катишки таким способом можна з речей з будь-яких тканин. Сам процес виглядає таким чином:

  1. Візьміть річ і натягніть її.
  2. Акуратно почніть проводити бритвою по поверхні виробу, зрізуючи катишки.
  3. Виперіть річ з порошком і висушіть.

канцелярський скотч



Видаляти катишки з джемперів і светрів щільної в`язки і з невисокою ворсистістю можна канцелярським скотчем. Його зазвичай використовують кравчині, коли реставрують одяг. З його допомогою можна видалити навіть найдрібніші катишки, а також присутні на виробі ворсинки і дрібне сміття:

  1. Розстелите одяг на рівній поверхні.
  2. Відріжте смужку скотча довжиною в 10-15 сантиметрів і прикладіть її липкою поверхнею до виробу.
  3. Розгладьте рукою скотч, а потім відігніть будь-який з його країв і різко потягніть на себе.
  4. Після такої процедури катишки з оброблюваної поверхні залишаться на липкій частині скотча. Вам лише залишиться продовжити роботу до тих пір, поки одяг повністю не буде очищена.
  5. По завершенні процедури виперіть річ в теплій воді з додаванням невеликої кількості кондиціонера.

Губка для посуду

З вовняних виробів катишки ефективно видаляються за допомогою губки для миття посуду, за умови, що вона має жорстку сторону.

  1. Розкладіть річ на рівній поверхні.
  2. Візьміть суху губку, переверніть її вниз жорсткою стороною і почніть акуратно видаляти нею катишки.
  3. По завершенні процедури замочіть в`язану річ в теплій воді, в яку додайте трохи порошку, а потім виперіть її і просушіть.

Манікюрні ножиці



Якщо на речі присутній складний рельєфний малюнок, то видалити з неї катишки можна тільки за допомогою манікюрних ножиць. Звичайно, така робота дуже копітка, але результат того вартий:

  1. Виріб розкладіть на столі.
  2. Візьміть ножиці, пальцями трохи підніміть катишкамі, а потім акуратно зріжте її, щоб не пошкодити матеріал.
  3. Продовжуйте таку процедуру, поки ви повністю не позбудетеся від катишек на одязі, а потім виперіть її в мильному розчині.

машинка

Якщо ваша мета - прибрати катишки швидко і без проблем, то скористайтеся спеціальною машинкою. Її можна купити практично в будь-якому магазині побутової техніки. За допомогою такого приладу можна видаляти катишки з речей з найрізноманітніших матеріалів. Але перед його експлуатацією обов`язково ознайомтесь з інструкцією. Вона додається до кожної машинці для видалення катишек.

Хімчистка

Якщо у вас зовсім немає часу видаляти катишки з одягу, то доручіть таку роботу професіоналам - здайте річ в хімчистку. Такий варіант, звичайно, передбачає певні грошові витрати, але його перевага полягає в тому, що річ оброблять спеціальним складом, який запобігає появі катишек.

Також вам можуть бути корисні інші статті з розділу Догляд за одягом та взуттям.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!