» » » Що означає браузер?

Що означає браузер?

Що означає браузер?

Кожен день ми користуємося тим чи іншим браузером. Як правило, у кожного користувача інтернету на комп`ютері існує кілька браузерів, принаймні, мінімум два з них. Але при цьому мало хто замислюється про те, що означає браузер. Точніше якесь загальне уявлення про них ми маємо, але точного визначення не знаємо, так само як і плюси, і недоліки тих, чи інших браузерів. Кожен з них ми розглядаємо за зручністю використання і швидкості, а в підсумку вибираємо один або кілька, для постійного користування. Отже, докладніше розкриємо саме поняття «браузер» - це програма, яка дозволяє переглядати інтернет сторінки. А діє він у такий спосіб: спочатку браузер відсилає запит з сервера інформації, після чого інтерпретує її та виводить веб-сторінку на екран комп`ютера користувача. Все це відбувається за лічені секунди, тому ми не помічаємо, який величезний обсяг роботи виконує браузер.

Перші ж питання про те, що таке інтернет браузер, з`явилися ще на початку появи самого Інтернету. А браузери в той час були тільки в текстових версіях, тобто без будь-яких картинок, власне як і вкладок, реклами і всього іншого, ніж вони зараз переповнені. На сьогоднішній день, їх не тільки велика різноманітність для комп`ютерів, але і встигли з`явитися мобільні версії, які працюють не тільки на смартфонах, але і на звичайних стільникових телефонах.

І в даний момент браузер є дуже важливим додатком, так як є певним посередником у взаємодії користувача і всесвітньої мережі.

Який браузер вибрати

Ми розглянемо тільки найпопулярніші браузери, існуючі на даний момент, зазначивши їхні переваги й недоліки:

Internet Explorer (IE)

переваги:

  • Установка відбувається автоматично з системою Windows, тобто його не потрібно шукати в інтернеті, завантажувати і встановлювати окремо.

недоліки:

  • IE погано підтримує специфікацію HTML і CSS
  • Сайти відображаються не так як в інших браузерах
  • повільно працює

Відзначимо, що на сьогоднішній день відбуваються постійні оновлення цього браузера, і виробники всіляко намагаються його поліпшити різними доповненнями.

Google Chrome



переваги:

  • Чи безпечно використовувати
  • швидко працює
  • Легко налаштовувати та встановлювати

Варто так само відзначити, що даний браузер з`явився в 2008 році, і вже став найпопулярнішим серед користувачів. У ньому немає нічого зайвого, і він не має недоліків. Так само він ідеально підходить для тих, хто користується соціальною мережею Вконтакте.

Mozilla Firefox

переваги:

  • Легкість в установці та налаштування
  • швидко працює
  • Має безліч розширень

Opera

переваги:

  • Має величезну кількість налаштувань і опцій
  • швидко працює
  • Безпека у використанні


недоліки:

  • Новачкові важко розібратися у всіх його можливостях

Safari

переваги:

  • Існує спеціально розроблений під Windows
  • Має свій стиль
  • швидко працює

недоліки:

  • Спочатку розроблявся для Mac OS X, тому можуть бути труднощі в установці та налаштування.

Який браузер найшвидший

Це питання не має чіткого, конкретної відповіді. Адже в операційних системах кожного користувача є свої особливості, тому вибирати доведеться, самостійно випробувавши хоча б кілька з представлених браузерів, виділяючи для себе найзручніший.

Існують деякі судження про те, кому довіряти при виборі того чи іншого браузера, які ми детально розглянемо:

  • Довіряти виробникам браузерів. Не дуже хороша ідея, адже виробник буде стверджувати, що саме його браузер найкращим чином працює. При цьому буде так само приводити всілякі факти, таблиці і діаграми підтверджують це. Але чи так це насправді, кожен дізнається тільки при безпосередньому використанні, адже тільки ви самі можете визначити, для чого потрібен браузер на вашому комп`ютері і відповідно з цим, якими функціями і швидкістю він повинен володіти.
  • Довіряти тестам. Тут передбачається порівняння всіх браузерів, з огляду на їх можливості. Але це безглузде заняття, адже виробляються постійні оновлення версій того чи іншого браузера і доповнень, які можуть впливати на роботу того чи іншого браузера. Крім того, на різних комп`ютерах один і той же браузер може працювати з різною швидкістю, з огляду на апаратне і програмне забезпечення. Таким чином, ми не можемо довіряти будь-яким тестам, адже вони не враховують оновлення.
  • Довіряти думку інших користувачів. Цей спосіб передбачає розгляду різних голосувань з приводу браузерів. Але результати не говорять про те, який краще працює, вони говорять про популярність того чи іншого браузера. Так як зазвичай голосують саме за той, яким користуються і можливо при цьому, не випробувавши інші для порівняння. До речі багато хто з голосуючих користувачів часто мають розмиті знання про те, чим є браузери. І знову нагадаємо про те, що особливості забезпечення самого комп`ютера грає далеко не останню роль і безпосередньо впливає на роботу браузера.

Де знаходиться браузер

З таким запитанням найбільш часто задають новачки в роботі з браузерами. Таке відбувається в разі, коли з яких-небудь причин з робочого столу вони видаляють ярлик або це може трапитися абсолютно випадково при усуньте сторонні предмети непотрібних файлів. А після, щоб включити браузер, потрібно знову встановити той же ярлик, для цього і необхідна інформація про те, куди зазвичай встановлює подібна програма.

Такі браузери як Mozilla Firefox, Internet Explorer або Opera, зазвичай встановлюються за замовчуванням в папку Program Files. Тому шлях до них буде виглядати наступним чином:

  • Ваш системний диск: Program Files ім`я вашого браузера .

Якщо ж говорити про певний браузері, то так: «C: Program Files Mozilla Firefox firefox.exe». Так само відзначимо, що «firefox.exe» є виконуючим файлом, тобто саме з його допомогою браузер можна запустити. Якщо це інші браузера то вони мають відповідні файли, наприклад, «iexplore.exe» або «Оpera. еxe ».

Що ж стосується браузера Google Chrome, то можуть виникнути труднощі, так як він зазвичай зберігається не в папці Program Files. Тому шлях до нього, буде виглядати таким чином:

  • «C: Users ваш обліковий запис AppData Local Google Chrome Application chrome.exe».

Тепер ви знаєте всю інформацію про те, що таке web браузер, і у вас не виникне труднощів при виборі того чи іншого браузера, але нагадаємо, що краще за все перевірити роботу всіх на протязі декількох днів самостійно, враховуючи вищенаведені обставини.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!