Що таке браузер?

Що таке браузер?

Інтернет - найбільший винахід людства. Завдяки йому ми можемо обмінюватися інформацією не виходячи з дому, дізнаватися відповіді на питання, на які, для того щоб отримати відповідь ще десять років тому, нам би довелося перечитати не одну книгу і відвідати не одну бібліотеку. Тепер же майже всі книги можна придбати в інтернеті. Для цього нам потрібно лише ввести назву в адресний рядок. Чи замислювалися ви, що відбувається далі з цими словами? Як вони обробляються? Як же комп`ютер відповідає на ваше запитання точно так, як і ви і хотіли. Що таке браузер?

Браузер: визначення

Що значить - браузер? Браузерів називається програма для перегляду інтернет сторінок. Цю сторінку ви читаєте з його допомогою. Найпростіший браузер може складатися з вікна перегляду інтернет-сторінки та адресної строки. Зараз найпопулярніші програми цього виду являють собою цілі навігатори, що включають в себе додаткові кошти, якими б міг користуватися користувач, а так само спеціальні настроюються компоненти. Наприклад, деякі браузери дозволяють навіть встановлювати спеціальні ігри і грати не виходячи з інтернету, зберігаючи при цьому всі дії і навіть якщо ви запустите цю ж гру на іншому пристрої, то продовжите гру з того ж місця, де і закінчили минулого разу.

Що таке кеш браузера?

Для того, щоб зайвий раз не завантажувати один і той же вміст з інтернету, кожен інтернет браузер зберігає у своїй папці майже всі відвідувані за день веб-сторінки, зображень та інших файлів, з якими стикається на своєму шляху.



Кеш браузера дуже важливий. Подібне рішення дозволяє відкривати відвідувані сторінки набагато швидше, особливо у людей, які мають не дуже швидке з`єднання з інтернетом.

Які бувають види браузерів?

Ми вже дізналися, що таке браузер. Види браузерів величезні. Існує величезна кількість різних додатків. Існують браузери як для мобільних телефонів, так і для комп`ютерів. Природно, для кожного пристрою свої програми і свої можливості. Давайте розглянемо найпопулярніші браузери.

  1. Google Chrome - вийшов у світ зовсім недавно. Є розробкою пошуковика Google. Дуже швидкий і надійний. Раджу всім користуватися саме цією програмою для перегляду сайтів.
  2. Safari - розроблений компанією Apple (дада, та, яка випускає iPhone, iPad і інші популярні пристрої). Спочатку розроблявся для комп`ютерів самої компанії, але потім був портований на всі популярні платформи. Майже так само гарний як і Chrome, але має менше можливостей.
  3. Mozilla Firefox - самі функціональний, але не найшвидший з усіх представлених вище програм. Якщо ви хочете налаштувати все під себе і використовувати вузькоспеціалізовані доповнення, то це для вас.

Що таке оновлення браузера?

Що таке оновити браузер? Оновлення браузера - це установка нової версії програми. Зазвичай, з кожної вийшла версією відбуваються якісь дрібні і великі зміни в програмі. Наприклад, додають будь-які функції і виправляють великі уразливості, за допомогою яких зловмисник міг би завдати шкоди вашому комп`ютеру. Тому оновлювати браузер дуже важливо. Частіше заходьте на сайт вашого браузера і дивіться там наявність нової версії.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!