Як розбити картинку?

Як розбити картинку?

Розподіл будь-якої картинки на окремі фрагменти представляється досить необхідним в деяких випадках процесом. Наприклад, є бажання створити на наявному фото незвичайний ефект, або виділити в кадр окремий елемент зображення, або розбити фото на рівні частини для того, щоб в результаті перенести зображення на твердий носій. Наприклад, керамічну плитку. Що б там не було, попрацювати з об`єктом можна самостійно, не вдаючись до допомоги фахівців.

Отже, існує кілька варіантів, як розбити картинку на кілька частин. Перший - це скористатися програмою Paint.NET, другий - розділити зображення за допомогою Фотошопа. Обидві програми знаходяться в інтернеті в безкоштовному доступі. Завантажуйте і читайте наші інструкції.

Як розділити картинку на частини за допомогою Paint.NET

Для прикладу візьмемо картинку розміром 400 * 400 пікселів і разрежем її на чотири однакових квадрата розмірами 200 * 200.

  • Відкриваємо зображення в редакторі Paint.NET.
  • Поверх фото створюємо додатковий прозорий шар. На ньому малюємо сітку, яка ділить картинку на потрібну кількість частин. Для цього можна скористатися інструментом програми під назвою «лінія крива» або додатковим зовнішнім ефектом «прямокутна сітка».
  • Встановимо необхідну висоту і ширину клітин (виберемо відповідний пункт в меню програми і впишемо формат в необхідні комірки). У нашому випадку це буде 200 пікселів (ширина). Також змінюючи ширину і висоту, можна змінити параметри осередків.
  • Щоб створити кадри, скористаємося інструментом «чарівна паличка»: клацаємо їм в довільно вибране місце в необхідної нам осередку на сітці. Шар з фото робимо активним і копіюємо виділений фрагмент.
  • Скопійований елемент зберігаємо у вигляді окремого зображення.

Як розбити картинку на частини за допомогою Adobe Photoshop 7



Інструкція також підійде для роботи і з іншої, більш досконалої версією програми. Працювати з графічним редактором при вирішенні цього завдання більш ніж зручно: завдяки спеціальним функціям, нудний процес «розкадровки» відбувається автоматично і займає декілька секунд.

  • Відкриваємо зображення, з яким доведеться працювати. Можна скористатися гарячими клавішами Ctrl + О. Навколо фотографії, що має бути максимум робочого простір сірого кольору.
  • Вибираємо інструмент програми «Раскройка» і виділяємо їм фото. Підводимо «розкрою» до правого верхнього кута і тягнемо по діагоналі вниз в лівий нижній кут, не відпускаючи ліву кнопку мишки. Тепер навколо картинки повинна з`явитися рамка, а праворуч зверху - синій ярлик з номером 01.
  • Відкриваємо контекстне меню, клацнувши по зображенню правою кнопкою мишки. Далі вибираємо «Розділити фрагмент» або «Divide Slice». При правильних діях повинно з`явитися віконце, розділене на дві частини: розділити по горизонталі і по вертикалі.
  • Поруч з потрібним пунктом встановлюємо галочку.
  • Щоб розділити картинку на частини, поставимо параметри розкрою. Для цього можна або задати кількість частин (Adobe Photoshop автоматично розрахує розмір кожної), або встановити розмір частин (Photoshop автоматично розрахує їх кількість). Вибираємо один з варіантів і натискаємо ОК.
  • Збережемо картинку у форматі jpg. Кожен розрізаний фрагмент зображення при цьому буде в окремому файлі в автоматично створеної папці images. Файли будуть називатися також, як спочатку зображення, але до кожного з них додасться порядковий номер: 01,02 тощо.

Пробуйте, творіть, експериментуйте з програмами. Успіхів!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!