» » » Як у фотошопі вирізати об'єкт?

Як у фотошопі вирізати об'єкт?

Як у фотошопі вирізати об`єкт?

Сьогодні, дорогий читачу, поговоримо про Photoshop і про те, як в ньому працювати. Торкнемося тільки деякі аспекти функціональної бази Photoshop, орієнтуючись на задану тему нашої статті. До слова, фотошоп - це потужний графічний редактор, який користується величезною популярністю серед багатьох професіоналів у всіх сферах. Отже:

Як у фотошопі вирізати об`єкт?





Існує кілька методів виділення і вирізування об`єктів в програмі Adobe Photoshop. Суть першого методу зводиться до використання інструменту "Уточнення краю" (Refine edge). Потрібно лише вміло скористатися ним. Другий метод набагато складніший, але дає вражаючий за якістю результат. За допомогою цього методу можна вирізати складний об`єкт, не втративши жодної деталі. Давайте розглянемо, для початку і для розминки, метод номер один.

  1. "Уточнення краю" - це інструмент, який є в останній версії фотошопа. Для вирізання об`єкта нам потрібно відкрити робоче поле програми і вставити туди потрібне зображення, тобто те, яке ми будемо редагувати. Для зручності краще дублювати основний шар і працювати з копією. Шар "Фон" (Background Layer) необхідно відключити. За допомогою інструменту "Швидке виділення" (Quick Selection) потрібно позначити фон зображення. Важливо домогтися того, щоб був змальований силует, який надалі буде вирізаний. Переходимо до функції "Уточнення краю". Після натискання на кнопку з цією функцією, користувач спостерігає таблицю, яка пропонує йому вибрати схему роботи. Найбільш наочно все буде схема "Чорно-біле" (K). Тепер необхідно виставити радіус приблизно на 30-40 градусів (залежно від дозволу зображення), і вибрати функцію "Розумний радіус" (Smart radius). Саме цей інструмент допоможе в фотошопі вирізати об`єкт. Тепер потрібно трохи відкоригувати зображення. Ту область, де краю повинні бути чіткими, виділіть інструментом "Стерти уточнення" (Erase Refinements Tool). Ті зони, які містять складні об`єкти, такі як волосся, листя і так далі, потрібно виділити інструментом "Уточнити радіус" (Refine Radius). Після виконання цих дій виділення готове. Задній фон можна видалити за допомогою клавіші Del.
  2. Другий спосіб роботи над виділенням об`єкта передбачає вміле використання різних колірних характеристик зображення. Давайте розберемося що потрібно робити. Ми будемо використовувати RGB канали. Відкриваємо наше зображення і дивимося характеристику того, який з каналів найбільш контрастний по відношенню до об`єкта виділення. Після визначення домінуючого каналу необхідно створити коригувальний шар (Channel Mixer). Відкриється вікно, де потрібно буде виставити режим Монохром (Monochrome) і за допомогою бігунків різних кольорів домогтися того, щоб підлягає виділенню об`єкт був максимально наближений до чорного кольору. В результаті цих дій повинен вийти максимально чіткий контур об`єкта аж до можливості розгляду окремих дрібних деталей. Коли все готово, натискайте сполучення клавіш Ctrl + A і Shift + Ctrl + C. В результаті цих дій перед вами з`явиться вікно каналів, де потрібно створити новий альфа-канал (alfa-channel) (прямокутник з білим колом усередині) для того, щоб було простіше вирізати об`єкт. Тепер необхідно виділити альфа-канал (Ctrl + V), а потім зняти виділення (Ctrl + D). Тепер треба перейти до функції регулювання рівнів (Scale Leveles), а також домогтися ще більш контрастного зображення. Потім можна закрити вікно рівнів і ластиком прибрати всі чорні об`єкти на білому і все білі об`єкти на чорному. Після цього затисніть клавішу Ctrl і клацніть мишею по іконці альфа-каналу. Це призводить до виділення цілого білого на зображенні. Ну, а зараз можна вже видалити коригувальний шар (Channel Mixer). Натиснувши на кнопку Del ви виявите, що фон пропаде, а потрібний об`єкт залишиться. Задача виконана!


Увага, тільки СЬОГОДНІ!