» » » Як з фотографії зробити малюнок?

Як з фотографії зробити малюнок?

Як з фотографії зробити малюнок?

Розвиток програмного забезпечення в наші дні набирає стрімких обертів. Тепер не обов`язково йти до професійного художнику, якщо ви хочете отримати свій портрет. З будь-якої вдалої фотографії можна зробити малюнок на комп`ютері. До того ж, це може бути картина, виконана в якості імітації від кольорових масляних фарб до обрисів вугіллям. У соціальних мережах і просто на сайтах з`являються додатки для того, щоб зробити малюнок з фотографії онлайн. Також графічні редактори дозволяють реалізувати цю можливість. У нашій статті ми розберемо можливості програми Фотошоп, зробити малюнок з фотографії в ньому досить просто. Розглянемо один із способів.

Ефект чорно-білого малюнка простим м`яким олівцем



Покроково навчимося тому, як з фотографії зробити малюнок у вигляді начерку олівцем. Для цього нам необхідно буде застосувати 5 шарів в графічному редакторі Adobe Photoshop. Не залежно від встановленої у вас версії, це буде не складно, так як всі переходи по меню і елементів будуть описані на двох мовах: російській і англійській.

  1. Для початку відкриваємо фотографію, з якої необхідно зробити малюнок. В першу чергу потрібно знебарвити зображення. Створюєте дублікат зображення на новому шарі і виконуєте команду: Зображення (Image) -> Корекція (Adjustments) -> Знебарвити (Desaturate). Можете зробити це, скориставшись комбінацією клавіш: Shift + Ctrl + U. Отже, ми зробили шар в чорно-білих тонах.
  2. Щоб малюнок став зернистим, необхідно додати шум. Для цього виконайте команду: Фільтр> Шум> Додати шум. При цьому необхідно вказати параметри фільтра, поставивши галочку поруч з Монохромний (Monochromatic), вибравши Розподіл (Distribution) по Гауса (Gaussian) і встановити відсоток Ефекту (Amount) на значення 13%. Потім дублюємо отриманий шар і застосовуємо режим накладення: Затемнення (Darcken), після цього виконаємо команду: Шари (Layer) -> Шар маска (Add Mask) -> Приховати все (Hide All)
  3. (Filter Gallery) -> Стилізація (Stylize) -> Світіння країв (Glowing Edges). Встановимо параметри: Ширина країв (Edge width) - 4, Яскравість країв (Edge brightness) - 11, Пом`якшення (Smoothness) - 9. У підсумку маємо світиться контур чорно-білого зображення. Натискаємо комбінацію клавіш Ctrl + I, щоб інвертувати його. Далі застосовуємо режим змішування М`яке світло (Soft Light), вказавши 20%.
  4. Перейдемо на Фоновий шар (Backgrownd). Створимо новий шар з заливанням сірим: Редагування (Edit) -> Виконати заливку (Fill), тут вибираємо: Використовувати (Use): Сірого 50% (50% Gray).
  5. Далі необхідно вибрати відповідну кисть з набору: Сухі кисті (Dry Media Brushes). Це може бути, наприклад, Пастель по вугільній папері (pastel on charcoal paper).
  6. Використовуючи кисть білого кольору з низькою прозорістю, наводимо тіні, при цьому зафарбовує темні області за допомогою штрихових рухів.
  7. З`явився малюнок. Використовуючи рівні, зробимо папір білого кольору. Створивши новий шар, виконаємо команду: Зображення (Image) -> Корекція (Adjust) -> Рівні (Levels). Тут клацніть на сірому ділянці білої піпеткою. При необхідності посилення темних тонів можна посунути лівий повзунок.
  8. Об`єднуємо шари. Зберігаємо. Малюнок готовий.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!