» » » Як у фотошопі зробити вії?

Як у фотошопі зробити вії?

Як у фотошопі зробити вії?

Програма Adobe Photoshop надає найширші можливості не тільки для поліпшення якості зображень, але і для коригування зовнішності людей, зображених на знімках. Змініть зачіску, накладіть макіяж, підберіть шаблон на свій смак, і вас на фото не впізнати.

Багато жінок страждають від того, що природа не так щедро обдарувала їх пухнастими, довгими віями, що підкреслюють красу і виразність «дзеркала душі» - очей. Вам достатньо просто знати, як в Фотошопі зробити вії, і всі ваші страждання з цього приводу залишаться в минулому.



Якщо хочете, щоб на фотографії ваші очі обрамляли вії, як у моделей з обкладинок глянцевих журналів, скористайтеся одним із запропонованих нижче алгоритмів їх створення і коректування.

Зробити вії в Фотошопі за допомогою готових кистей

  1. Найпростіший і зручний спосіб - намалювати вії за допомогою готових кистей. Завантажити їх можна тут. Інструкцію з встановлення кистей в програму Adobe Photoshop ви знайдете тут.
  2. Відкрийте зображення - Меню File / Open / Файл / Відкрити.
  3. Збільште його, щоб зручно було працювати (Масштаб).
  4. Колір для вій, які будете домальовувати, краще використовувати натуральний. Для цього виберіть інструмент «Піпетка» і клацніть нею в місці, де колір вій на фото самий насичений.
  5. Створіть новий шар - Layer (Шари) New (Новий) Layer (Шар).
  6. На панелі інструментів виберіть Brush (Кисть), відкрийте палітру кистей і підберіть відповідну.
  7. Накладіть кисть на око і досвідченим шляхом підберіть розмір кисті.
  8. Далі вам потрібно скорегувати форму кисті за формою очі - Edit (Редагування) Transform (Трансформація) Warp (Деформація).
  9. Акуратно перетягуючи напрямні, розташуйте вії по віку. Якщо вони вийшли занадто довгі, злегка перемістити їх кінчики вниз.
  10. Те ж саме виконайте з другим оком.
  11. Зменшіть зображення до нормальних розмірів і оціните результат.
  12. Якщо в реальному масштабі вії будуть занадто важкими, можна зменшити непрозорість шару - Opacity (Непрозорість).

Як в Фотошопі зробити вії: інструмент Smudge Tool (Палець)

  1. Відкрийте і збільште зображення.
  2. Додайте новий шар.
  3. Піпеткою виберіть колір вій.
  4. Жорсткої пензлем намалюйте дугу по верхньому століттю. Густота вій буде залежати від товщини пензля.
  5. Виберіть інструмент Smudge Tool (Палець). Налаштуйте його діаметр (від 2 до 5 пікселів).
  6. Розмазуйте намальовану дугу вгору, починаючи з внутрішнього куточка ока і визначаючи форму вій малими штрихами і довгими мазками.
  7. Коригуєте положення готових вій шляхом переміщення шару.
  8. Щоб вії виглядали природно, змінюєте насиченість шару. Щоб зменшити насиченість кольору, змінюєте прозорість шару. Або ж створюєте дублікат шару - LayerNewLayer via Copy (СлойНовийСлой шляхом копіювання) - щоб збільшити насиченість кольору вій.
  9. Ті ж дії повторіть з нижньою повікою.
  10. Зменшіть зображення. Якщо результат вас задовольнив, можна приступати до роботи над другим оком.


Звичайно, вії в Adobe Photoshop можна намалювати і за допомогою пера, щоб згодом контур обвести пензлем. Але ця робота вже більш трудомістка і вимагає більшої точності виконання. Так що, для початку, освойте запропоновані методи. У більшості випадків, результат виходить дуже вражаючим.

І пам`ятайте, у Фотошопі завжди можна скасувати дію (в меню Історії (History) або Редагування (EDIT)), якщо щось в процесі роботи у вас не вийшло. Не бійтеся експериментувати з інструментами, яких в програмі цілий арсенал. І, через деякий час, ви вже можете ділитися своїми творчими звершеннями з друзями.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!