» » » Як накласти картинку в фотошопі (photoshop)?

Як накласти картинку в фотошопі (photoshop)?

Як накласти картинку в Фотошопі (Photoshop)?

Програма Adobe Photoshop є одним з найулюбленіших інструментів графічних дизайнерів. Цей графічний редактор володіє великими можливостями, повністю описати які можна тільки в товстій книзі. У цій статті ми з вами зосередимося на технології складання колажів або накладення двох і більше картинок один на одного.

Чи пробували ви коли-небудь спорудити колаж з вирізаних журнальних картинок? Цілком ймовірно, що так - для шкільної стінгазети, жартівливого поздоровлення і тому подібних речей. Згадайте, як ви розкладали вирізані картинки, обертали їх, домагаючись найкращого поєднання, щось підмальовували або зрізали. Приблизно таким же чином все відбувається і в фотошопі, тільки без ножиць і клею. Ви все ще не розумієте, як накласти картинку в фотошопі? Дуже просто - накладаючи один шар на інший!

чарівні шари

Для створення шарів і управління ними можна використовувати або розділ головного меню "Шар" ( "Layer" в англійській версії), або палітру "Шари" ( "Layers"), звичайно розташовану в правій частині робочого вікна графічного редактора. Першу картинку ви можете використовувати в якості загального фону, або ж створіть для неї окремий. Всі інші картинки доведеться розміщувати у новостворених окремих шарах. Створюючи новий шар в меню "Шар / Новий / Шар" ( "Layer / New / Layer"), вибирайте для нього прозорий фон - таким чином новий шар не буде наглухо закривати всі попередні.

Загальний алгоритм наступний: з підібраних раніше картинок ви вирізуєте потрібні вам елементи, наприклад, за допомогою інструментів "Лассо" або "Магнітне ласо" і вставляєте в створювані шари. Якщо щось вирізувалося неякісно, то ви можете підчистити за допомогою інструментів "гумка" або "чарівна паличка". Нагадаю, що панель інструментів зазвичай розташовується в лівій частині робочої області Фотошопа. При наведенні курсора на будь-яку з піктограм висвічується назва інструменту. У разі, якщо в правому нижньому кутку піктограми є маленький чорний трикутник, клацніть по піктограмі правою кнопкою миші, тоді ви зможете вибрати один з декількох інструментів цієї групи. Наприклад, "Лассо / Полігональне ласо / Магнітне ласо" ( "Lasso / Polygonal Lasso / Magnetic Lasso"). В общем-то, вирізати потрібне зображення так само просто, як накласти картинку в фотошопі.

Обробка елементів всередині шару



Розташовані в різних шарах фрагменти колажу ви можете редагувати в меню "Редагування / Трансформація" ( "Edit / Transform"). Тут ви зможете змінити розміри зображення, повернути його на довільний кут, перетворити в дзеркальне відображення або викривити потрібним вам чином.

Дії з шарами

Шари можна переміщати вгору і вниз по палітрі, тим самим змінюючи порядок розташування об`єктів. Для одночасного зміни або вирівнювання декількох фрагментів можна на час зв`язати шари один з одним. Для вирівнювання об`єктів зручно використовувати команду меню "Шар / Вирівняти пов`язані" ( "Layer / Align Linked"). Можна також вирівняти фрагменти, розташовані в пов`язаних шарах, за допомогою інструменту "Переміщення" ( "Move"), на панелі параметрів якого є кнопки, що дозволяють задати вирівнювання по верхньому / нижньому, правому / лівому краях, або по центру.

В налаштуваннях змішування "Шар / Стиль шару / Параметри змішування" ( "Layers / Layer Style / Blending Options") можна зробити окремі фрагменти напівпрозорими або надати їм певні ефекти: тінь, світіння, рельєфність. Так що тепер ви не просто знаєте, як накласти картинку в фотошопі - ми можете це зробити красиво!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!