Як налаштувати фотошоп?

Як налаштувати Фотошоп?

Багато користувачів Photoshop задаються питанням: як скасувати встановлені настройки і як налаштувати Фотошоп власноруч? Для цього нам потрібно відкрити програму і вибрати пункт нашого головного меню Preferences - General. Потім ми натискаємо Next і потрапляємо у вкладку File Handling, яка вказує: чи буде зберігатися мініатюрне зображення основного файлу. Це істотно полегшує пошук картинок на жорсткому диску, але значно збільшує розмір файлу. Самі мініатюри можна зберігати в режимах Never Save (мініатюра не зберігається) і Always Save (постійне створення мініатюри). А якщо вибрати «Ask When Saving», то під час збереження документа Ви зможете самі вирішувати чи скасовувати створення мініатюри.

Далі переходимо у вкладку Plugins Scratch Disks. На цій вкладці вказують шлях до тієї папці, яка містить всі плагіни, а також диски для тимчасово створених файлів. Не варто забувати, що Фотошопу потрібна наявність окремого сектора жорсткого диска. І чим більше його розмір, тим краще буде працювати програма.



Тепер нам потрібна вкладка Memory Image Cashe, на якій можна встановити певний обсяг оперативної пам`яті. Ця пам`ять буде виділена для Фотошопа. Поле Cashe Levels має значення 4 (встановлено за умовчанням). Чим більше це саме значення, тим швидше і краще проходить процес обробки зображень.



Мало просто знати, як налаштувати Фотошоп, потрібно вміти з ним швидко і якісно працювати. Для того щоб істотно збільшити свій рівень майстерності в роботі з Photoshop, можна скористатися деякими секретами:

  • Найчастіше, створюючи хедери або колажі для сайтів, набирається безліч відкритих файлів. Знайти потрібний в цьому списку досить проблематично. Але за допомогою комбінації клавіш Ctrl + Tab можна швидко перемикатися між Вашими відкритими зображеннями, а також переглядати їх. Такий спосіб на порядок швидше, ніж переглядати фотографії мишкою.
  • У разі частих попереджень про брак оперативної пам`яті (вискакують вікна попереджень), щоб завершити операцію, переходимо в панель History і зменшуємо кількість запам`ятовуються зображень. Для цього заходимо в меню Edit, потім у вкладку Preferences і вибираємо General (поєднання клавіш Ctrl + K).
  • Якщо Вам хочеться призначити свої «гарячі клавіші», то потрібно зайди знову ж в наше меню (Edit), знайти Keyboard Shortcuts (Alt + Shift + Ctrl + K) і вибрати у випадаючому списку потрібну Вам опцію. Потім призначаємо для неї свою комбінацію клавіш. Всі комбінації, які будуть призначені, повинні мати такий вигляд: Ctrl + «бажана клавіша».
  • Щоб швидко скасувати останню дію, використовуємо поєднання Ctrl + Z. При необхідності скасування кількох дій натискаємо Alt + Ctrl + Z. Кожне натискання такого поєднання клавіш переміщує Вас по панелі History вгору на одну дію.
  • Для того щоб розкрити всі шари, які були організовані у папках, натискаємо на чорний трикутник (знаходиться поруч з будь-папкою, в якій є згруповані шари), затиснувши клавішу Ctrl. Таким же чином, можна назад приховати всі шари одним махом.
  • Якщо Ви займаєтеся підготовкою графіки для різних редакторів (наприклад, Flash), то в цьому процесі можна використовувати функцію для збереження документів в спеціальні окремі файли. Для цього заходимо в File, знаходимо вкладку Scripts, натискаємо на Export Layers To Files. Перед нами з`являється діалогове вікно, в якому вказуємо префікс і формат для назви наших файлів, а також каталог для їх збереження.
  • Для того щоб змінити фоновий колір Вашого робочого вікна, потрібно встановити бажаний колір, а потім вибираємо потрібний інструмент Fill (G). Тепер затискаємо клавішу Shift і переміщаємо відро за межі області нашого документа, тобто на його фон. Кількома, він повинен заповнитися встановленим кольором.

Всі ці хитрощі допоможуть Вам швидко і без особливих зусиль не тільки налаштувати Фотошоп, а й істотно збільшити навички з його роботою.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!