Як виділити рядок?

Як виділити рядок?

Робота з різними документами на комп`ютері значно спрощується, якщо знати прості способи вирішення різних дрібних завдань, наприклад таких, як виділити рядок. Дана дія періодично доводиться здійснювати кожному, тому важливо знати, як зробити його в різних програмах.

Word

Найбільш простим способом виділити рядок в даному текстовому редакторі є її виділення за допомогою мишки. Для цього потрібно на початку потрібно вам рядки встановити курсор і затиснути ліву кнопку миші. Після цього тягніть її до кінця рядка і відпустіть. Ваша рядок буде виділена. Ви можете поставити курсор на початку рядка, а потім затиснути кнопку Shift і клацнути в кінці рядка, щоб отримати той же результат.

Абсолютно аналогічно ви можете виділити більший шматок тексту, головне - правильно встановити курсор на початку і завершити виділення в правильному місці.

Ще один спосіб виділити рядок - вивести курсор на ліве поле документа, щоб він виглядав як стрілка, спрямована вгору вправо, після чого один раз клацнути навпроти потрібної рядки.

Excel

Найчастіше користувачі запитують, як виділити рядок в екселя, так як в цій програмі зробити це трохи складніше. Розробники програми передбачили таку необхідність, тому виділити рядок дуже просто. Підведіть курсор до номера рядка, при цьому він повинен перетворитися в чорну стрілку, спрямовану вправо. Тепер один раз клацніть і рядок буде виділення.



Ще один спосіб вирішити таке завдання, як виділити в excel рядок - скористатися гарячими клавішами. Для цього клацніть один раз в першій клітинці потрібного рядка і натисніть комбінацію клавіш «Ctrl + Shift + Стрілка вправо», після чого рядок виділиться.

Найбільше запитань стосується того, як виділити кілька рядків відразу. Якщо вам необхідно виділити суміжні рядки, то досить виділити перший рядок, затиснути клавішу Shift і виділити останній рядок, яка вам потрібна. Так ці рядки і все, що знаходяться між ними, виявляться виділеними.

При необхідності виділення несуміжних рядків потрібно виділити першу, а потім затиснути клавішу Ctrl і по черзі виділити всі потрібні вам рядки. В даному випадку виділеними виявляться тільки ті рядки, які ви виділили вручну.

браузер

Виділення рядка в браузері багато в чому схоже з Word, але тут встановити курсор неможливо. Так, ви можете виділити рядок, затиснувши миша в її початку, виділивши рядок, і відпустивши клавішу мишки. Працює і виділення рядка за допомогою Shift: клікніть спочатку рядки, затисніть цю кнопку і клікніть в кінці рядка. За допомогою клавіші Ctrl ви зможете виділити несуміжні рядки тексту.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!