» » » Як побудувати графік в excel?

Як побудувати графік в excel?



Як побудувати графік в Excel?

Будь-який текст, який має безліч порівняльних даних і таблиць, вимагає викладення їх у вигляді графіка. Зробити графік можна за допомогою програми MS Exel.

Як побудувати графік в Exel

  • Складіть таблицю з необхідним набором значень. Пам`ятайте, що будь-який графік має дві осі: горизонтальна вісь X, вертикальна вісь Y. Тому в таблиці повинні бути стовпці і рядки. Ім`я стовпців і рядків в майбутньому стане назвою осей.
  • Після того як таблиця буде готова, повністю виділіть її та натисніть на кнопку «Майстер діаграм». Ця кнопка розташована на панелі інструментів по сусідству із позначкою «Довідка». Після цього має відкритися вікно «Майстер діаграм (крок 1 з 4): тип діаграми». У віконці виберіть варіант графіка по своєму бажанню. Якщо ви хочете подивитися як ваш графік буде виглядати в кожному з варіантів, скористайтеся клавішею «Перегляд результатів».
  • Після того як ви визначитеся з типом діаграми, натисніть на кнопку «Далі». У верхній частині вікна ви побачите зразок майбутнього графіка, потім «діапазон» - область таблиці, яка була виділена. Якщо вам потрібно змінити виділення, міняйте його тут. Також, якщо ви зміните покажчик «ряди в рядках / стовпцях», ви поміняєте донні осей X і Y.
  • Далі у вас з`явиться можливість задати різні параметри: позначення осей, колір, товщина, заливки, шрифти і т.д.
  • Якщо ви хочете, щоб до графіка додавалося позначення його даних, створіть легенду. Для цього вам потрібно буде поставити галочку у вкладці «Легенда».
  • В кінці ви можете вибрати, як бажаєте бачити графік або діаграму. На тому ж аркуші, на якому розташована таблиця або на іншому. Вибравши підходящий варіант, натисніть клавішу «Готово». Графік готовий.
  • Якщо ви подивилися на результат і зрозуміли, що вам потрібно підправити деякі деталі, зробіть це в головному меню «Діаграма».


Увага, тільки СЬОГОДНІ!