» » » Як створити графік?

Як створити графік?

Як створити графік?
Як створити графік?

Багато фірм вважають за краще організовувати роботу з табличними даними за допомогою excel. Нерідко для наочності виникає необхідність створювати різноманітні графіки. За допомогою спеціальних інструментів програми зробити це неймовірно просто. Наша стаття допоможе вам розібратися з питанням, як створити графік у excel.

створення графіка

  1. Для початку створіть новий файл і внесіть в нього дані, які будуть використовуватися при побудові даних у вигляді таблиці.
  2. Виділіть масив даних, за якими будемо будувати діаграму.
  3. Натисніть на вкладку «Вставка». В її середній частині ви виявите блок, присвячений діаграм. Тут відразу вибираємо потрібний нам тип із запропонованих: гістограма, графік, лінійчата, з областями, точкова. Якщо вам потрібен стандартний графік у вигляді ламаної лінії, вибирайте пункт «Графік».
  4. У випадаючому меню виберіть зовнішній вигляд графіка, орієнтуючись на іконки.
  5. Графік автоматично відображається на екрані. На осі абсцис будуть позначені назви стовпців, на осі ординат - числові інтервали значення рядків. Самі значення рядків зображені у вигляді кривих ліній.
  6. Якщо вас влаштовує зовнішній вигляд графіка, збережіть документ, в іншому випадку приступите до його редагування.
  7. Клацніть лівою кнопкою мишки один раз на графіку. У верхній панелі відобразяться інструменти для роботи з діаграмою. У другій її частині розташована іконка, яка допоможе поміняти значення місцями: по осі абсцис будуть відкладатися назви рядків, а значення стовпців будуть зображені у вигляді ламаних ліній. У третьому блоці ви можете вибрати макет для видозміни зовнішнього вигляду графіка. Зразки четвертого блоку допоможуть швидко змінити колірне рішення діаграми.
  8. Ви також можете редагувати окремі компоненти графіка: кожну лінію, легенду, назву. Для цього клікніть по потрібних вам елементу і в випадаючому меню виберіть пункти, які потрібно змінити.

Робота з діаграмами в даній програмі влаштована дуже розумно. Саме тому створити графік у excel настільки просто.



Якщо ви хочете створити графік функції, то прочитайте статтю Як в excel побудувати графік функції. У разі, якщо необхідно створити графік у Word, ознайомтеся з інструкцією зі статті Як побудувати графік в Word.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!