» » » Як зробити анімацію в презентації?

Як зробити анімацію в презентації?

Як зробити анімацію в презентації?
Як зробити анімацію в презентації?

Презентації, створені в програмі PowerPoint, вже багато років є досить популярним і доступним засобом для подання широкій публіці тієї чи іншої інформації. Такі презентації часто застосовують в школах та інших освітніх установах, так як вони дозволяють наочно пояснити матеріал заняття. Також презентації застосовуються і в сфері бізнесу, медицині, рекламі, на виставках і так далі. З загальними принципами створення презентацій ви можете ознайомитися в статті Як зробити презентацію.

Але навіть сама інформативна презентація може виявитися нудною. А нудна презентація вже не зможе ефективно донести інформацію глядачам. Саме для цього в презентації додають анімацію. Давайте дізнаємося, як Зробити анімацію в презентації.

Анімація в презентації

Насправді, додати анімацію в свою презентацію абсолютно не складно. Для цього перш за все необхідно створити саму презентацію і вибрати елементи, які будуть анімовані.

  1. Зверніть увагу на верхнє меню програми PowerPoint, на ньому ви знайдете вкладку "Анімація".
  2. Виберіть елемент презентації, який повинен буде рухатися, і анімація powerpointперейдіть у вкладку "Анімація".
  3. У головному меню ви можете вибрати анімацію, яку можна привласнити вибраний елемент. Перейдіть в самий кінець списку і знайдіть інструмент "олівець" або "призначена для користувача". За допомогою даних інструментів ви можете намалювати шлях, по якому буде рухатися обраний елемент.
  4. Праворуч від основного меню вибору анімації ви знайдете пункт з розширеними настройками для обраного типу анімації. В даному меню можна вибрати час тривалості анімації, її черговість, час затримки і умова для появи: одним помахом мишки, до або після попереднього елемента.


Також можна вибрати і параметри переходу від одного слайда до іншого і задати певну анімацію при переході. Для цього необхідно створити новий слайд і вибрати його в списку серед інших слайдів.

  1. Вибравши слайд, перейдіть в меню "Перехід" і виберіть анімацію для переходу від одного слайда до іншого.
  2. В розширених настройках ви можете вибрати тривалість переходу і звук, який буде його супроводжувати.
  3. Також ви можете вибрати опції переходу до наступного слайду - по кліку мишки або ж за таймером.

Тепер ви знаєте, як Зробити анімацію в PowerPoint, і як бачите, в цьому немає нічого складного. Зате з анімацією ви зможете оживити вашу презентацію, зробити її більш динамічною і цікавою. Головне, не додавати занадто багато рухомих об`єктів, особливо якщо ви створюєте презентацію в робочих цілях.

Якщо ж у вас залишилися додаткові питання, ознайомтеся зі статтею Як робити презентацію в PowerPoint.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!