Як змінити колір шрифту?

Як змінити колір шрифту?

Як можна поміняти колір шрифту в текстовому редакторі, а також як поміняти шрифт під іконками на робочому столі для ХР і 7? Як змінити html-шрифт? Ці питання ми пильніше розглянемо в нашій статті.

Колір шрифту в редакторі Word

При роботі в текстовому редакторі Word будь-якому користувачу може виникнути ситуація, коли потрібно змінити колір набраного тексту або ж з`явиться бажання змінити шрифт під іконками на робочому столі.

Як змінити колір шрифту в текстовому редакторі Word? Зазвичай така необхідність з`являється для зміни окремих слів або фрагментів тексту з метою звернення на них особливої уваги. За замовчуванням шрифту задається чорний колір. Для того щоб змінити чорний колір на потрібний, потрібно виконати наступні кроки:

  • В меню редактора "Формат" (Format) вибираємо команду "Шрифт" (Font) або натискаємо клавіші CTRL + D, ці дії відкривають діалогове вікно.
  • У цьому вікні в полі "Колір тексту" (Font color) параметр "Авто" (Automatic) уже заданий. Для його зміни вибираємо потрібний нам значок кольору з списку і натискаємо по ньому мишкою.
  • При необхідності збереження цього кольору шрифту на всьому документі натискаємо кнопку "За замовчуванням" (Default) і підтверджуємо вибір, натиснувши кнопку ОК.

Після цього весь знову набирається текст буде вже відображатися в обраному вами кольорі. Повернути колишній колір шрифту можна, знову змінивши вигляд у вікні "Шрифт" (Font). Тепер нам відомо, як міняти колір шрифту в Word.

Колір шрифту на робочому столі



При необхідності, поміняти шрифт під іконками на робочому столі для ХР і 7 потрібно зробити певні покрокові дії.

Спочатку розповімо, як поміняти колір шрифту на ярликах Робочого столу в Windows XP. Клацніть правою кнопкою миші на будь-якій вільній області Робочого столу і виберіть «Властивості». Перед вами відкриються «Властивості: Екран». Виберіть вкладку «Оформлення», потім «Додатково». В меню «Елемент» виберіть потрібний елемент, а потім налаштуйте потрібний для нього параметр «Колір».

Тепер про те, як змінювати колір шрифту в Windows 7. Буде потрібно відкрити "Панель управління». Зробити це можна так: «Пуск» - «Панель управління» або так: «Мій комп`ютер» - «Панель управління». Після цього виберіть розділ «Оформлення», знайдіть «Зміна колірної схеми», відкрийте «Колір та оформлення вікон». Далі вам потрібен пункт «Елемент», відкривши його, ви побачите весь список елементів, в яких можна змінити колір. Знайдіть потрібний елемент і встановіть на нього сподобався колір.

Зміна кольору шрифту HTML

Трохи поговоримо про те, як змінювати колір шрифту HTML. Зробити це можна легко і просто, буквально в кілька кроків.

  1. Редагуючи документ, увійдіть в режим HTML.
  2. Знайдіть потрібний фрагмент тексту, колір якого хочете змінити. Це може бути ділянка будь-якого розміру - від одного слова до абзацу та цілого тексту.
  3. Перед потрібним ділянкою тексту вставте тег «»Після знака« = »замість слова« name »має бути по-англійськи написано назву потрібного кольору або його код. Коди різних кольорів можна подивитися тут (https://colorpicker.com/).
  4. Відразу після закінчення потрібного ділянки тексту потрібно поставити тег «».
  5. Тепер потрібно натиснути «Зберегти», і якщо все було зроблено вірно, текст поміняє свій колір на обраний вами.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!