Як додати музику в відео?

Як додати музику в відео?

Створюючи слайд-шоу з фотографій, презентацію або будь-якої відеоряд, нам часто хочеться додати музику. Зробити це можна кількома способами.

програма MovieMaker

На багатьох комп`ютерах встановлена стандартна програма MovieMaker. Можна додати до відео мелодію через неї. Для цього:

  1. Відкрийте програму.
  2. Натисніть "Додати відео та фотографії" на верхній панелі і виберіть файл, який хочете редагувати.
  3. Виберіть "Додати музику" і вкажіть шлях до необхідної вам мелодії. На розкадруванні справа ви побачите, як додасться зелена стрічка. При необхідності її можна посунути - для цього просто перетягніть її мишкою на той кадр, з якого ви хочете почати програвання мелодії.
  4. Перейдіть у вкладку "Засоби для роботи з музикою" (вгорі сторінки).
  5. Виберіть швидкість наростання і згасання мелодії: немає / низька / середня / висока.
  6. Музичний файл так само, як і саме відео, можна розділити на кілька відрізків. Це може знадобитися, наприклад, для того, щоб створити паузу в мелодії, відкривши для прослуховування звуки відео. Для цього клацніть лівою кнопкою миші по доданому музичного файлу (зелена смужка) і перемістіть "бігунок" в потрібне вам місце, клацніть по вертикальної межі правою кнопкою і виберіть "розділити". Тепер ви зможете перетягнути один з шматків музичного файлу в будь-яке місце.
  7. Встановіть гучність музики за допомогою відповідної кнопки в лівому кутку вікна (значок з динаміком). Можна зробити, щоб звуки відео і мелодія звучали одночасно - тоді треба виставити "бігунок" по центру.
  8. Якщо вам потрібно повністю заглушити звук відео, щоб залишилася одна додана мелодія, перейдіть у вкладку "Засоби роботи з відео" і в лівому кутку вікна клацніть на подібний значок з динаміком "Гучність відео". Там ви зможете відрегулювати звук так, як треба.
  9. Розпочніть відтворення свій фільм і, якщо вас все в ньому влаштовує, натисніть "Зберегти фільм", вибравши високу чіткість і вказавши місце збереження.

Онлайн-редактори



Ми рекомендуємо користуватися встановленими програмами для редагування відео - по-перше, це зручніше, по-друге, часто вони мають більше можливостей. На просторах Інтернету не так вже й багато онлайн-відеоредакторів, до того ж безкоштовних, та ще й російською мовою із зрозумілим інтерфейсом. Однак, якщо у вас немає іншого вибору, крім як додати музику в відео саме онлайн, пропонуємо скористатися сервісом Аvimoto.com.

  1. Для початку вам слід зареєструватися на сайті і підтвердити реєстрацію за посиланням у вашій пошті.
  2. Потім на головній сторінці виберіть "Створити кліп".
  3. Завантажте відео зі свого пристрою (для цього в лівому верхньому кутку натисніть "Завантажити файли") або прямо з сайту (натисніть кнопку в правій стороні вікна "Завантажити з сайту"). У першому випадку вам, як зазвичай, треба вказати шлях до файлу, а в другому - вставити посилання на сайт, де розташоване відео. Майте на увазі, що закачувати можна тільки відео в хорошій якості (з роздільною здатністю не менше 700 х 400 пікс.) Тривалістю не більше 30 хв.
  4. Натисніть "готове".
  5. Тепер переходите до кнопки "Завантажити музику" і виконайте такі дії.
  6. Натисніть "Створити" внизу сторінки.


Відео можна зберегти або опублікувати в Інтернеті.

Також можете спробувати і інші відеоредактори - Moviemasher, Cellsea, Wevideo, Kaltura, JayCut.

Можливо, для вас будуть корисні наступні статті:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!