Як записати гру на диск?

Як записати гру на диск?
Як записати гру на диск?

Сьогодні скачати гру з інтернету - не проблема майже для будь-якого геймера. Проте ігри з кожним роком займають все більше місця на комп`ютері. Часом, дуже хочеться скачати нову гру, а на жорсткому диску немає місця, але при цьому нічого видаляти не хочеться.

У такому випадку якраз можуть стати в нагоді звичайні диски, на які можна записати гри, що звільнить багато місця на комп`ютері. Але не кожен геймер знає, як можна це зробити. Про те, як записати гру на диск, ви зможете прочитати нижче.

Як можна записати гру на диск

Сьогодні зазвичай з інтернету скачують гри з розширенням .mdf, .iso і .nrg. Це так звані образи дисків, які робляться за допомогою спеціальних програм. Ці файли є архів, в якому містяться всі файли установки гри, як і на звичайному диску. Щоб відкрити ці файли і встановити їх, використовують програми, записати гру на дискякі монтують в віртуальний привід цей образ диска і відкривають, як звичайний диск. Це схоже на те, як ви вставляєте диск в дисковод, тільки відбувається це в віртуальному просторі вашого комп`ютера.

Але часто геймери воліють записувати ці файли на справжні болванки, щоб потім передати одному або залишити на пам`ять гру. Для цього можна використовувати як програмне забезпечення Windows, так і всі ті ж програми, викачані з інтернету. Причому програми будуть набагато зручніше у використанні і налаштуванні записи, ніж стандартні інструменти.



Розглянемо на прикладі популярної програми Alcohol 120%, як можна створити диск для гри.

Запис гри на диск на прикладі програми Alcohol 120%

Для початку необхідно мати сам образ диска в форматі .mdf, .iso або .nrg. Останній формат зустрічається дуже рідко, а .iso майже завжди є стандартом для ігор записати гру на дисксьогодні. Потім необхідно завантажити саму програму Alcohol 120% і встановити її на комп`ютер. Якщо при першому запуску програма трохи зависне, то не варто лякатися - вона створює віртуальні дисководи для роботи.



Після установки можна приступати до запису гри на диск. Для цього вставте болванку в дисковод і почекайте поки він завантажиться. У самій програмі Alcohol 120% в панелі інструментів натисніть «Запис образів на диск». З`явиться вікно, де можна вказати шлях до файлів гри. Після досить просто натиснути «Старт», і через певний час, яке можна побачити на таймері записи, гра запишеться на диск. Цей диск можна тепер використовувати для установки і запуску гри на будь-якому іншому комп`ютері. Але завжди після успішного запису варто перевіряти працездатність диска.

Що робити, якщо гра не в форматі образу диска

Буває так, що скачана з Інтернету гра просто виглядає як купа файлів з різними розширеннями, які не є образами дисків. Таку гру записати на диск відразу записати гру на дискне вийде. Спочатку необхідно перетворити всі файли в один - образ диска потрібного формату. Це також легко робиться через програму Alcohol 120%.

У програмі треба натиснути «створення образів», а потім вказати в дорозі на файли гри. Через якийсь час файли будуть перетворені і збережені на комп`ютері у вигляді образу диска. Тоді вже можна буде записати цей образ на болванку.

Після установки можна видалити як звичайні файли гри, так і образ диска з комп`ютера, щоб вони не займали дорогоцінний місце. А болванку з грою можна використовувати так само, як і звичайний інсталяційний диск.

Як записати на болванку з звичайного диска

Якщо ви хочете просто зробити копію з звичайного диска, то всі дії повторюються так само, як якби файли були на комп`ютері. Ви вставляєте диск з грою, запускаєте Alcohol 120% і створюєте образ диска, а потім записуєте цей образ на болванку.

Найпростіше провернути цю процедуру тим, у кого кілька дисководів. А якщо ви хочете записати на болванку гру для ps2, то про тонкощі процедури ви можете прочитати в нашій статті Як записати ігри для PS2.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!