» » » Як створити диск windows 7?

Як створити диск windows 7?

Як створити диск Windows 7?

Часом користувачам треба створити новий локальний, інсталяційний або віртуальний диск для роботи. Але нова Windows 7, випущена в 2009 році, має безліч оновлень в порівнянні з Windows Vista, що може заплутати недосвідченого користувача. Не кожен користувач знає, як створити диск Windows 7 або локальний диск на своєму комп`ютері. За вказівками і поради будуть запропоновані нижче.

Як створити інсталяційний диск Windows 7

Коли ваша ОС починає виходити з ладу або вже не працює, ви відразу розумієте, що потрібно перевстановлення Windows, а для цього необхідний інсталяційний диск з ОС. Але не всі користувачі ПК мають ліцензійну ОС з диском установки і ключем від неї. Найчастіше Windows 7 скачують з інтернету з піратських торрентів, а, значить, ОС записана у вигляді образу диска. У такому випадку і стане в нагоді вміння записувати установник на звичайну болванку.

Отже, ми маємо образ диска ОС, завантаженого з інтернету. Щоб записати інсталяційний диск треба робити певні дії:

  1. Насамперед необхідно вставити в дисковод болванку. Якщо ця болванка перезаписувати, то треба стерти всі файли з неї, щоб вони не завадили майбутньої установки.
  2. Переконавшись, що болванка порожня, починаємо сам процес запису. Тиснемо два рази на образ диска ОС і відкриваємо діалог, в якому сказано, що відкрити файл не вдалося. Вибираємо пункт «вибір програми зі списку встановлених програм», а в новому вікні натискаємо на «Засіб запису образів дисків Windows». Ця програма є вбудованої в ОС для запису файлів на диск.
  3. У вікні програми необхідно вказати ваш дисковод, де знаходиться болванка для запису. Потім у вікні програми ставимо галочку в пункті "перевірка після запису" і починаємо запис. З першого разу може не вийти записати. Тоді програма виведе помилку на екран. Слід повторювати запис до тих пір, поки не вийде.

Програма зробить все за вас, і в кінці ви отримаєте інсталяційний диск з ОС.



Також можна використовувати програму Windows 7 USB / DVD Download Tool, яка виконає все те ж саме.

Як створити диск відновлення Windows 7

Якщо стався збій в роботі ОС, який привів до непрацездатності, то в цьому випадку стане у пригоді диск відновлення. Він відкотить систему до останньої працюючої версії. Якщо у вас відсутній диск відновлення або ліцензійний диск, то ви зможете створити його самостійно:

  1. Для цього в панелі управління знайдіть розділ «Система і безпека», в якій буде пункт «Архівування даних комп`ютера». У цьому розділі ви і знайдете пункт «Створити диск відновлення системи», запустивши який ви приступите до створення диска відновлення.
  2. Необхідно мати порожню болванку, куди буде записатися. Її вставляємо в дисковод. Після цього можна запускати програму. У ній вибираємо привід дисковода з болванкою. Щоб розпочати сама і повідомить, коли все буде зроблено успішно. Тоді диск можна використовувати за призначенням.


Більш детальну інформацію ви зможете знайти в нашій статті Як створити диск відновлення.

Як створити локальний диск Windows 7

Буває так, що на комп`ютері один жорсткий диск і відображається один локальний диск С, на якому встановлено Windows 7. Часто геймерам і іншим користувачам потрібно встановити гри і записати файли окремо від Windows. В такому випадку допоможе розбивка жорсткого диска на декілька локальних розділів.

У Windows 7 присутня корисна вбудована утиліта, яка виконує це завдання. Натиснувши правою кнопкою миші на ярлик «Комп`ютера», вибираємо пункт «Управління». Відкриється вікно, в якому треба натиснути на "Керування дисками". Перед вами постане простий інтерфейс, де можна розділяти жорсткий диск на розділи. Користуючись повзунками і простими інструментами, спочатку ви створите порожній простір, а потім в цьому порожньому просторі зробите новий локальний тому. При цьому можна вказати назву, розмір та інші параметри.

Як створити віртуальний диск Windows 7

Віртуальний диск можна використовувати в якості розділу, який буде потім зручно видалити, або він стане в нагоді для захисту даних всередині ОС. Детально прочитати про призначення віртуального диска і про його створення ви зможете в нашій статті Як створити віртуальний диск.

Як створити Мультізагрузочний диск Windows 7

Мультизавантажувальний диск необхідний, якщо у вас безліч програм, які хотілося б зберігати на одній болванці і встановлювати відразу все разом з одного місця. Це дозволяє не розподіляти на безліч дисків програми, які завжди потрібні.

Для створення Мультізагрузочний диска можна використовувати програму XBoot. Запустивши її, ви можете перетягнути всі файли у вікно програми. Після цього запускаєте створення єдиного образу диска. Обов`язково варто перевірити новий образ у віртуальній машині в програмі. Після того як переконаєтеся, що працює все добре, образ диска можна буде записати на болванку.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!