» » » Як відкрити доступ до папки?

Як відкрити доступ до папки?

Як відкрити доступ до папки?

При об`єднанні декількох комп`ютерів в локальну мережу, досить зручним виявляється дозволити доступ, всім користувачам мережі, до певних папок і файлів спільного проекту. Завдяки цьому всі зможуть створювати і редагувати документи, або користуватися загальною базою даних зі своїх робочих місць. У цій статті ми розглянемо питання, як відкрити доступ до папки ( "розшарити" папку, якщо користуватися комп`ютерним сленгом) всім користувачам локальної мережі і налаштувати параметри доступу за потрібне нам чином.

Як розшарити папку в Windows XP

  1. Вибираємо папку, яку ми хочемо надати для загального користування і клацаємо по її значку правою клавішею миші.
  2. У виниклому контекстному меню вибираємо пункти "Властивості" або "Загальний доступ і безпека" (в англійській версії Windows це будуть пункти "Properties" і "Sharing and Security").
  3. Переходимо на вкладку "Доступ" ( "Sharing").
  4. У графі "Мережевий загальний доступ і безпека" треба включити пункт "Дозволити спільний доступ до цієї папки" ( "Share this folder"). Там же можна задати для папки та мережеве ім`я, тобто ім`я, під яким її будуть бачити в мережі всі інші користувачі. Для того, щоб інші користувачі могли правити вміст папки, необхідно також поставити галочку у відповідному пункті дозволів. Не забудьте натиснути кнопку "OK" після всіх цих маніпуляцій.
  5. Якщо ви все зробили правильно, ваша папка тепер відзначена значком відкритої долоні. Це означає, папка відкрита для загального доступу.

Як відкрити доступ до папки в Windows 7

Принципових відмінностей від Windows XP тут немає, просто деякі назви пунктів змінюються. У властивостях папки вибираємо закладку "Доступ", пункт "Додаткові налаштування". Ставимо галочку на пункті "Відкрити загальний доступ до цієї папки" і задаємо мережеве ім`я. Там же є кнопочка "Дозволи", після її натискання можна встановити, які саме дії зможуть всі інші виконувати з вашими улюбленими файлами.

Як розшарити папку в мережі без домену?



Все, викладене вище, відносилося до випадків, коли ваш комп`ютер підключений до домену, тобто певної групи комп`ютерів з єдиним управлінням доступу. Власне кажучи, це стандартна ситуація. У разі ж, якщо у вас немає домену, настройки будуть виглядати трохи інакше. На вкладці "Доступ" оберіть пункт, що ви розумієте небезпеку, і тим не менше потрібно увімкнути спільний доступ без допомоги майстра. Встановіть галочку навпроти напису "Просто дозволити загальний доступ до файлів" і натисніть "OK". Після цього вид ваших налаштувань доступу буде відповідати описаним в попередніх випадках, всі налаштування змінюються аналогічним чином.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!