» » » Як зробити загальну папку?

Як зробити загальну папку?

Як зробити загальну папку?

Для спільного користування однією папкою, для зберігання інформації, необхідно відкрити доступ до неї різним користувачам. Як зробити загальну папку, описано при установці системи. Якщо операційна система на комп`ютер не встановлювалася самостійно, значить, ця стаття допоможе починаючому користувачеві створити і відкрити доступ до папки. Дуже часто комп`ютером користується декілька чоловік, і з`являється необхідність загального використання певної папки. Для того щоб всі користувачі могли користуватися однією, вищевказаної папкою, переносимо її в загальні документи. Розділ загальні документи, призначений для зберігання файлів з відкритим доступом всіх користувачів ПК.

Створення папки загального доступу

Як зробити папку загального доступу, якщо вона необхідна в певному розділі жорсткого диска? При створенні називаємо її так, щоб було зрозуміло всім користувачам. Кликнемо по папці правою клавішею миші і заходимо в «Властивості» (нижній пункт меню). У властивостях заходимо в доступ і ставимо галочку в пункті - "Відкрити спільний доступ". Все готово, папка доступна всім користувачам. Якщо необхідно убезпечити файли папки від змін в пункті «Загальні» ставимо галочку - "Тільки читання".

Створення загальної мережевої папки



Як зробити загальну мережеву папку, якщо вона необхідна для користувачів домашньої або офісної мережі? На сервері або основному комп`ютері створюється папка з зрозумілим всім користувачам назвою, і відкривається загальний доступ до неї. Розділ жорсткого диска, в якому знаходиться папка, теж повинен бути відкритий для загального користування і поставлена галочка дозволу змін файлів по мережі. Створити таку папку з`явиться можливість тільки після настройки мережі, яку допоможе створити майстер настройки мережі, який можна знайти у властивостях папки. Для зміни файлів в папці, не має значення яка мережа, дротова або бездротова.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!