» » » Як зробити монтаж?

Як зробити монтаж?

Як зробити монтаж?
Як зробити монтаж?

Розвиток техніки і програмного забезпечення в даний час досягло того рівня, коли звичайна людина, користуючись домашньої камерою, персональним комп`ютером і нескладними в освоєнні прикладними програмами, може буквально за кілька днів створити свій власний авторський фільм. Причому якість отриманого домашнього кіно, при достатній старанності і бажанні з боку новачка, може виявитися на дуже високому рівні. Детальний опис того, як зробити монтаж відео самостійно, ви знайдете в нашій інструкції:

  • Запустіть програму Movie Maker. Додайте у відкритий проект все зняті вами файли, які планується використовувати для створення домашнього фільму.
  • Візьміть блокнот або зошит, можна відкрити будь-який текстовий редактор на комп`ютері. Уважно перегляньте і прослухайте всі імпортовані відео файли.
  • Під час перегляду робіть позначки про те, яку послідовність кадрів ви плануєте зробити. Використовуйте для цього тимчасову розмітку програми Movie Maker. Запишіть все думки, які прийдуть вам в голову. Таким чином, ви отримаєте загальне уявлення про ваш проект. Далі будемо концентруватися на дрібних деталях.
  • Чорновий монтаж буде являти собою розміщення на раскадровочной доріжці відзнятих вами файлів в певному порядку, наступного загальної концепції вашого фільму. Ви самі вирішуєте, як зробити монтаж у вашому конкретному випадку. Додавайте кадри до вже існуючого ряду, так ви отримаєте чорнову ланцюжок окремих сюжетних моментів, кожен з яких повинен бути логічно цілісним і завершеним.
  • Видаляйте невдалі або не пройшли вашу перевірку кадри на цьому етапі. У вашому фільмі буде місце тільки ретельно відібраним моментам. Кожен раз, коли ви отримаєте задовільну відео-сцену, натискайте піктограму «Зберегти»
  • Для додавання до фільму звукової доріжки, вибираємо потрібний файл потрібного формату. Імпортуємо його в наш кліп, розташувавши на окремій доріжці, поруч зі шкалою розкадровки. У програмі є можливість збереження оригінального звуку, або ж повного його відключення. Важливо приділити увагу синхронності звуку і відео в проекті. Не забувайте періодично натискати кнопку «Play». Так ви побачите результат проведених вами маніпуляцій. Це допоможе оперативно виправляти недоліки і помилки.
  • Чистової монтаж буде полягати в правильній розстановці наявних у вас закінчених сцен. Для їх з`єднання використовуйте додаткові візуальні ефекти переходів від кадру до кадру. Це можуть бути затемнення і прояв зображення, всілякі геометричні перетворення і так далі. Після отриманих навичок створення власного кіно, зробити монтаж фото для вас не складе особливих труднощів. Обов`язково в кінці роботи ретельно перевірте звуковий супровід фільму.
  • Покличте когось зі своїх знайомих. Попросіть подивитися ваш фільм. Нехай стороння людина оцінить роботу і висловить свою думку. Сприймайте всю критику конструктивно. Знову проведіть монтаж фільму з урахуванням отриманих зауважень.
  • Використовуючи в програмі Movie Maker підрозділ «Створення назв і титрів», додавайте окремих кадрів титри і заголовки. У цій процедурі немає нічого складного.
  • Після остаточного завершення роботи над вашим фільмом, натискайте піктограму «Зберегти». Вибирайте потрібний формат відео в списку. Придумайте гарна назва. Все, ваш фільм готовий!


Сподіваємося, описана в інструкції послідовність дій допоможе вам зняти якісне домашнє відео. Після створення декількох авторських робіт, ви самостійно зможе показати друзям, як зробити монтаж відео в домашніх умовах. Практикуйтеся. Результат з кожним разом буде все краще.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!