» » » Скільки важить фільм?

Скільки важить фільм?

Скільки важить фільм?

Багато користувачів вважають за краще не переглядати онлайн в Інтернеті фільми і відеоролики, а зберігати їх на персональний комп`ютер або альтернативні носії інформації.

У такому випадку може виникнути питання про те, скільки важить фільм і від чого залежить його обсяг.

Розмір відеофайлу

Дізнатися точний розмір (або іншими словами «вага») фільму можна, заглянувши в його властивості. Для цього необхідно натиснути по файлу правою кнопкою миші і у вікні вибрати властивості. Обсяг відеофайлів при цьому може вимірюватися як в мегабайтах (Мб), так і в гигабайтах (Гб). Раніше можна було зустріти фільми, які важили 600-700 Мб, зараз середня вага фільму - 1,5-5 Гб. А чому ж залежить вага файлу з відео?

«Вага» фільму

Варто відзначити, що обсяг відеофайлу може залежати від різних показників, а саме:

  • Тривалості фільму. Чим довше фільм, тим більше його обсяг.
  • Якості і способу запису. Як і в попередньому варіанті, кращу якість матиме більший обсяг. Наприклад, файл BDRip може бути від 3 до 18 Гб, HDRip - 1,5-2 Гб. Найменшим за обсягом може бути CAMRip (близько 1 Гб). Варто відзначити, що ліцензійні версії фільмів важать більше, ніж їх копії.

Розрахунок обсягу відеофайлу

Якщо ви хочете дізнатися, скільки приблизно буде важити необхідний відеофайл, то обсяг можна розрахувати за формулою:



Ln = L * X * Y, де (Ln - інформаційний обсяг в бітах- L представлена у вигляді кольору в бітах на точку зображення-Х і У - кількість точок по горизонталі і вертикалі).

Наприклад, вам необхідно розрахувати приблизний обсяг файлу з наступними параметрами:

  • дозвіл 800 х 600 крапок (Х * У);
  • глибина кольору - 24 біта. Таким чином, отримуємо наступну формулу: In = 24 біта - 800 - 600 = 11 520 000 біт = 1 440 000 байт = 1 406,25 Кбайт = 1,37 Мб. Тобто обсяг невеликого ролика із заданими параметрами може бути 1, 4 Мб.

В якості альтернативи можна скористатися калькулятором бітрейта. Його можна завантажити на комп`ютер, а можна і скористатися онлайн-варіантом, наприклад, allcalc.ru. Тут, підставивши потрібні параметри, ви отримаєте шукану величину.

Якщо вам необхідно зберегти фільм на флешку, читайте про це в статті Як скачати фільм на флешку.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!