» » » Як змінити меню "пуск"?

Як змінити меню "пуск"?

Як змінити меню

Напевно, кожен з нас не раз стикався з подібною проблемою - переходом на нову операційну систему. Цей перехід тягне за собою купу додаткових незручностей: вас не влаштовує зовнішній вигляд, звуки, швидкість роботи і ін. Тому кожен прагне відразу почати змінювати під себе інтерфейс операційної системи. Порада: завжди починайте з малого, наприклад, з меню "Пуск". Якщо ви шукаєте відповідь на питання про те, як змінити меню "Пуск" і як з ним працювати взагалі, то ця стаття якраз для вас.

Зміна панелі "Пуск": система Windows XP

Зміна налаштувань в меню "Пуск" включає в себе наступне: зміна вигляду меню "Пуск", додавання і видалення компонентів.

Спеціально для тих, хто не знає, як змінити кнопку "Пуск", пояснюємо, що опції цього меню знаходяться в віконці "Налаштування меню Пуск". Для виведення на ваш монітор цього віконця клацніть RMB на кнопці "Пуск" - з меню виберіть пункт "Властивості", потім у віконці "Властивості панелі завдань і меню Пуск" клацніть на верхній іконці "Налаштувати". Пункт "Загальні" дозволить нам виконати наступне:

  • визначити розмір іконок: великі чи дрібні;
  • визначити число додатків, що знаходяться в списку часто використовуваних, або очистити даний список;
  • вибрати, чи показувати в меню "Пуск" додатка e-mail і Internet. Можна також вибирати програми, пов`язані з даними програмами.


Пункт "Додатково" дає безліч додаткових можливостей. Наприклад, таких як:

  • вибір опції, що відповідає за розкриття підміню при наведенні і надалі утриманні курсора;
  • виділення недавно встановлених програм в меню «Пуск»;
  • вибір елементів, показаних в меню «Пуск» (а також вибрати, як вони відображаються - у вигляді посилання або меню);
  • дозвіл на перетягування значків меню «Пуск»;
  • дозволити відображати недавно використовувалися документи. Цей список можна очистити, якщо клацнути "Очистити список".


Ми перерахували лише основні моменти, які ви повинні зробити перед тим, як змінити панель "Пуск".

Зміна панелі "Пуск": система Windows 7

Які зміни видно при ознайомленні з меню «Пуск» Windows 7? По-перше, це те, що відсутня кнопка "Знайти". Тепер в рядку пошуку досить ввести ім`я потрібного документа, файлу або папки. Якщо такий елемент не знайдений, то слід натиснути "Ознайомитися з іншими результатами" і вибрати місце, де повинен проводитися пошук.

По-друге, оновлена кнопка "Завершення роботи". У порівнянні з кнопкою в XP вона набагато ефективніше і дозволяє закінчити роботу, зробивши всього одне натискання. Кнопка містить функції: зміна користувача, блокувати, вийти з системи, сон, перезавантаження, гібернація.

Як змінити кнопку "Пуск" Windows 7: зовнішній вигляд

  1. Для цього скачайте додаток Win 7 Start Button Changer.
  2. Далі розпакуйте архів і збережіть отримані файли абикуди в затишне місце (тільки не забудьте куди).
  3. Відкрийте програму "Win 7 Start Button Changer.exe". У разі, якщо запустити не під адміністратором, робота програми не гарантується.
  4. Натисніть "SelectChange Start Button" і перегляньте набори нових красивих кнопок (деякі за замовчуванням включені в цю чудову утиліту).
  5. Перейдіть до папки "Sample Orbs", що знаходиться разом з програмою, і виберіть потрібну колекцію кнопок. Далі програма автоматично збереже резервну копію файлу "explorer.exe" і замінить стару колекцію картинок на нову.
  6. Ну а якщо вам не сподобається оновлена кнопка "Пуск", ви зможете без праці відновити іконки за замовчуванням, клікнувши по кнопці "Resote Original Explorer Backup".

Сподіваюся, ця стаття відповіла на ваші питання і допоможе вам у подальшому. А якщо хтось, наприклад, з ваших друзів до цих пір не знає, як змінити значок "Пуск", запропонуйте їм прочитати нашу статтю.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!