» » » Яким повинен бути чоловік?

Яким повинен бути чоловік?

Яким повинен бути чоловік?

Найпочеснішим серед всіх істот вважається людина. Хоча, право називатися їм, з точки зору етики, потрібно заслужити. Кожній людині властива унікальна здатність розвиватися, вдосконалюватися, вчитися, передаючи свій досвід майбутнім поколінням.

Багато хто задає собі питання: яким повинен бути людина і на кого йому рівнятися? Я вважаю, що, перш за все, людина повинна бути самодостатнім. Потрібно йти своїм шляхом, жити своїми принципами і цінностями, приймати самостійні адекватні рішення, нести відповідальність за себе і свої вчинки. Важливо пам`ятати: обман і лицемірство не додають значущості, а тому, краще залишатися самим собою. Звичайно, не хочеться бути «сірою мишею» і загубитися в натовпі, але озираючись на інших, можна втратити себе.

Були часи, коли людина не прагнув бути чиєюсь копією, не намагався імітувати звички, повадки, думки і вчинки інших. І з такими людьми завжди було цікаво і приємно провести час або ж просто випадково зіткнутися в натовпі. Людина повинна бути самим собою, ні більше, ні менше, любити життя і цінувати кожне її мить, залишатися вірним собі, своїм переконанням. Ось таку особистість, на мою думку, можна назвати людиною.

Людські якості

Можна знайти масу сучасної літератури з кричущими заголовками: Якими якостями повинен володіти людина? Однак відповісти на це питання можна тільки самому. З огляду на той факт, що кожен з нас є індивідуальністю, зі своєю системою цінностей, а також особистою думкою і власним поглядом на речі. Я думаю, що людина повинна прагнути до підкорення нових висот, досягненню своїх цілей. При цьому не потрібно забувати, що ми живемо в суспільстві. Людина навпроти також є індивідуальністю, а значить, гідний розуміння і поваги. Доброта, чесність, чуйність, розвиненість, відповідальність - ось основні якості, які я хочу бачити в людині.



Простори Мережі можуть запропонувати на Ваше судження масу інформації про людину і його якостях. Педагоги пропонують школярам і студентам висловити свою думку з цього приводу, шляхом доповідей та творів на цю тему. Твір про те, яким повинен бути людина, часто ставиться на порядку денному в навчальних закладах.

Сучасна людина

Наш світ змінюється просто на очах, не даючи схаменутися. Дні мчать стрімким потоком, накриваючи з головою. Двадцять перше століття - час технологій і прогресу. Це час диктує нам умови, яким повинен відповідати сучасна людина. Не можна просто стояти на місці. Потрібно розвиватися в заданому темпі.



Кожному з нас хочеться знати, яким має бути сучасний чоловік. Вельми помилковим є широко поширена думка про те, що людина має комп`ютер і мобільний телефон, може називатися сучасним. У моєму розумінні, сучасною людиною може вважатися той, хто не розгубив здатність співпереживати іншим людям. Він вміє цінувати дружбу, домагається поставлених цілей, прагне дізнатися більше нового, розвивається духовно. Сучасна людина має бути вихованим, тактовним. Мені здається, що така особистість є уособленням думок, способу життя і стану душі. Саме той, хто не стоїть на місці, намагається розвиватися, йти в ногу з часом і відповідати його стандартам, є сучасною людиною.

Культура людини

А яким повинен бути культурна людина? Відмінними рисами культурної людини є: вдячність і вміння бути вдячним, цивілізованість, освіченість, доброзичливість, витонченість смаку, повагу. Звичайно, хтось може назвати культурною ту особу, яка протягом півгодини жодного разу не вжила лайливе слово. Однак не варто плутати цивілізовані норми спілкування і культуру індивідуальної особистості.

Я завжди знаходила цікавим спілкування з інтелігентною людиною. Яким повинен бути інтелігентним людина, щоб вважатися таким? Визначити вельми непросто. Почнемо з того, що інтелігентність відноситься скоріше до властивості особистості, ніж набору якихось якостей характеру і його проявів. За своєю природою, інтелігент - теоретик. Навіть якщо він зайнятий якоюсь справою, домагаючись великих успіхів в ньому, рушійним фактором такої особистості є думка.

Справи інтелігентної людини часто спрямовані на загальність, його метою є відкриття чогось нового, корисного, прийнятного для людей. Тому сміливо можна сказати, що інтелігентні люди ставлять за мету дотримання загальнолюдських благ. Саме тому до інтелігентних професій відносять лікарів, педагогів, акторів, письменників і художників. Ці люди працюють на благо людства. У моєму уявленні інтелігент, це скромна, привітна і вихована особистість. Не потрібно плутати інтелігента і начитаного людини. Це абсолютно різні поняття.

Підводячи підсумки, з упевненістю можна сказати, що уявлення про те, яким повинен бути молода людина в сучасному світі, у кожного своє. У мене одна точка зору, у Вас інша. Бажання йти в ногу з часом, при цьому залишаючись індивідуумом, загальне у всіх. Досить, просто в будь-якому ситуації залишатися собою, поводитися гідно, культурно, поважати оточуючих. Дотримуючись цих простих правил, людини сміливо можна назвати Особистістю.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!