» » » Як можна назвати дитину?

Як можна назвати дитину?

Як можна назвати дитину?

Вибираючи ім`я дитині, батьки намагаються, щоб воно було мелодійним і поєднувалося з прізвищем та по батькові. Багато хто вірить, що ім`я визначає долю, тому важливо вибрати тільки найкраще. Деякі батьки орієнтуються на церковний календар, а хтось прагне виділити дитини з натовпу за допомогою імені. Отже, як можна назвати дитину, які імена сьогодні популярні, а які краще не використовувати? Поговоримо про це докладніше.

Популярні імена для дівчаток

На сьогоднішній день багато людей вважають за краще називати дітей екстравагантними іменами, такими як Ельвіра, Еріка, Аделіна. Тим часом, звичні для нашого слуху імена також не втрачають своєї популярності. Мабуть, в кожному класі або детсадовской групі обов`язково є Дарина, Анастасія, Наталя, Марія, Олена. Ці імена легко поєднуються практично з будь-яким батькові.

Останнім часом в моду входять старовинні імена, які колись були популярні: Аріна, Анфіса, Поліна. Сьогодні все частіше можна почути ім`я Софія, а також похідні від нього: Сонечка, Соня.

Телебачення і книги також сприяють появі того чи іншого імені. Так, завдяки їх впливу з`явилися дівчатка, яких батьки назвали Ізаурою, Мальвіною, Домінікою. Екстравагантність таких імен не дозволяє їм широко розповсюджуватися, так як до них непросто підібрати по батькові та прізвище. Напевно Ізаура Іванівна Свєтлова викликала б посмішку у кожного, хто почув би це поєднання.

Про те, як правильно вибрати ім`я для майбутньої доньки, ви можете дізнатися в статті Як назвати дитину дівчинку.

Популярні імена для хлопчиків

У списку чоловічих імен завжди лідирував Олександр. Це ім`я легко поєднується з будь-якими прізвищами та по батькові, тому їм часто називають дитину. Не відстають і Данила з Іваном. Модним стало й ім`я Матвій, яке було запозичене з Біблії. Арсеній - ще одне ім`я, яке прийшло до нас з Візантії і стало дуже популярним.



Багато батьків намагаються придумати своїм малюкам незвичайні імена, які не завжди поєднуються з прізвищами, однак вони, безумовно, виділяють дитини з натовпу. Річард, Юліан, Адріан, Іполит - це звучить соковито, і в деякій мірі такі імена роблять свого власника людиною неординарною.

Про те, яке ім`я краще підібрати для хлопчика, ви дізнаєтеся у статті Як назвати хлопчика.

Як не варто називати дитину

Є ряд імен, які не дуже підходять для дітей. Наприклад, вельми популярне ім`я Ляля - похідне від Олена, Валерія або Лариса. Батьки часто називають так дівчинку, не розуміючи, що малятко стане дорослою, а це ім`я назавжди до неї «приклеїться», викликаючи відчуття інфантильності.

Не завжди варто називати дітей іменами, які можуть з чимось асоціюватися або мати нестравний похідні. Наприклад, Євдокію будуть називати Дуней, а Євграфов - Грушею, що може стати причиною для насмішок над дитиною. Небажано називати дитину ім`ям, яке було дано родичу зі складною долею. Вважається, що такі ж нещастя можуть очікувати і новонародженого, який отримав це ім`я.

І, звичайно ж, не варто називати вашого сина чи доньку екзотичним ім`ям, якщо у вас російська або українська прізвище. Погодьтеся, що Естер Сидорова або Антуан Короленка звучать не дуже-то милозвучно.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!