182
0

Що написано в корані?

З християнством і іудаїзмом, вчення Корану тісно перетинається. Безліч даних і основоположних принципів, так чи інакше, знаходять свої відгомони до близької нам релігії - християнства. Однак, що написано в Корані такого, що мільйони людей беззастережно слухають його істині. Але про все по-порядку.
195
0

Що таке халяль?

У мусульманському віросповіданні є таке поняття, як «халяль». Про те, що таке халяль, розповість наша стаття. «Халяль» - це арабське слово, яке у вільному перекладі означає «відповідно до законів шаріату», тобто вчинки, які дозволені в шаріаті. У даного слова
108
0

Що таке іслам?

Іслам - одна із світових монотеїстичних релігій, що виникла в 7 столітті нашої ери. Саме слово «Іслам» перекладається з арабського як «підпорядкування себе Богові». Є авраамической релігією-одкровенням, в деякій мірі базується на Іудаїзмі і Християнстві, але протиставляє
50
0

Де знаходиться мекка?

Кожен мусульманин знає, де знаходиться Мекка, і прагне потрапити туди хоча б раз в житті. Це священне місто для представників ісламської віри. У цьому місці пророк Мухаммед народився, і тут йому було послано одкровення з Небес. У це місто він повернувся після переселення в сусідню Медіну. Нижче
108
0

Як читати коран?

У даній статті буде розглянуто, що означає Коран в житті для мусульманина, етика його читання і поняття значимості. Особливість цієї книги полягає в тому, що вона доступна всім: домогосподаркам, вченим, ерудитам і навіть простому вантажникові. Всі вони знаходять в ньому свій сенс. Будь-яка людина,
90
0

Як прийняти іслам?

Щоб прийняти релігію Всевишнього Аллаха - Іслам, потрібно вимовити слова самого головного і основного ісламського свідоцтва - Шахаду. Її можна вимовити як на арабській мові, так і на будь-якому іншому мовою, який ви знаєте. Це свідоцтво повинно бути вимовлене з твердої вірою в серці та з остаточним
71
0

Як читати намаз?

Як читати намаз?Кожна релігія має свої нюанси і вимоги до служіння Богу. У християн ці вимоги не дуже жорсткі. Людина повинна дотримуватися постів і відвідувати церкву в свята, а ось у мусульман вимоги до служіння Аллаху дуже високі. Звернення до Всевишнього - це трепетно і відповідально. Удавана
133
0

Як жінки читають намаз?

Намазом називають мусульманську молитву, що здійснюються віруючими п`ять разів на день. Кожен мусульманин повинен читати намаз щодня, оскільки це його священний обов`язок. Намаз здійснюють і чоловіки, і жінки, значущих відмінностей в проведенні ритуалу намазу для осіб різної статі немає. Є лише ряд
142
0

Коли починається рамадан?

Рамадан (інша назва - Рамазан) - це дев`ятий місяць мусульманського календаря, священний час для всіх мусульман. Протягом цього місяця всі мусульмани, за винятком малолітніх дітей, вагітних жінок, немічних старих і тяжкохворих, зобов`язані дотримуватися посту. Пост накладає на мусульманина заборони
161
0

Коли закінчується рамадан?

Рамадан - це назва місяця за мусульманським календарем, який обчислюється по руху Місяця. Тому дата, коли закінчується Рамадан, змінюється щорічно. Згідно Священного Корану, це час мусульманського посту. Пост у мусульман відрізняється від християнського посту разюче. Справа в тому, що під час