» » » Де знаходяться небеса?

Де знаходяться небеса?

Де знаходяться небеса?

Про те, де знаходяться небеса, замислюються не тільки астрономи, а й віруючі по всьому світу. І якщо наука дає одну відповідь, то в релігійному світі їх стільки, скільки і самих релігій.

Небеса в природі

Видиме небо ми сприймаємо як приплющений полушар, «обрамлений» горизонтом. Насправді ж, над нами - безкрає повітряний простір. Воно існує не тільки над поверхнею нашої планети, а й над усіма об`єктами, що знаходяться в космосі.

Поняття «небеса» як фізичний простір - це небо у множині значенні, або нескінченне продовження Всесвіту. Та панорама, яку можна оглядати з інших планет і супутників, відрізняється від земного неба за хімічним складом і щільності атмосфери. Цей вид космосу називають позаземними небесами.

Небеса в різних релігіях світу

Згідно з ученням Святих Отців православної церкви, Небеса - це духовна, а не матеріальна реальність, тому побачити їх неможливо. Царство Боже перебуває в певному місці на небі, але його не можна обчислити за координатами земної просторово-часової системи. До гріхопадіння людини Рай був на землі, в Едемському саду, зараз же це небесна обитель, куди можуть потрапити лише праведні душі.



На відміну від православних, католики вірять в наявність чистилища - простору між пеклом і раєм, призначеного для очищення грішників. В ісламі є аналог такого проміжного місця - арафія. У ньому душі, чиї добрі справи виявилися рівними гріховним, молять Аллаха про пощаду.

Буддисти на питання про те, де знаходяться Небеса, відповідають, що в повітряних палацах. На їхню думку, вони розташовані вище гірських вершин і складаються з трьох сфер: сфера бажання, світ форми і світ неформ. У світі форми розташовані 16 небес бога Брахми. І так в кожному з незліченних світів: є суша, повітря, океан і безліч небес. Поряд з цим в буддизмі існує поняття «Небо небес». Так називають нірвану - стан вищого блаженства, звільнення від бажань і страждань. Таким чином, людина досягає Небес як би всередині себе.

За сьомим небом

У Біблії говориться про наявність третього неба, до якого був захоплений віруючий юнак, з чого можна зробити висновок, що небесних обителей кілька. А ось в Талмуді і Корані, священних книгах іудеїв і мусульман, згадується про сім небес. Відстань між ними дорівнює шляху тривалістю в 500 років.

Отже, кожен вибирає для себе сам то, де знаходяться його небеса - в невидимому світі далеко за хмарами, в повітряних палацах за гірськими пагорбами, або всередині свого серця.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!