» » » Хто такий євнух?

Хто такий євнух?

Хто такий євнух?

Слово "євнух" має кілька значень. Перше - це чоловік, який позбавлений можливості мати дітей. Друге - високопоставлений чиновник при дворі. Є також визначення "монах-євнух". Давайте більш детально розглянемо, хто такий євнух, і в якому сенсі вживається це слово.

Євнух - "хранитель ліжку"

Це буквальний переклад слова "євнух" з грецької мови. Цікаво, хто такий євнух, і які ліжку він повинен охороняти? У Біблії описано, як язичницькі народи кастрували полонених дітей і призначали їх слугами при дворі. Ці придворні охороняли спальні правителів. Вони дивилися за царським гаремом, де знаходилося кілька десятків жінок. Кастрація євнухів захищала царську династію від позашлюбних дітей від людей нижчого стану. Часто євнухів називали - сторож жінок, страж наложниць або слуга цариці.

Але, євнухами також називалися чоловіки, народжені з покаліченими статевими органами. У стародавньому Ізраїлі вони могли лише в обмеженій мірі брати участь в поклонінні Богу. Входити в ізраїльське збори їм заборонялося. Можемо уявити, якими приниженими вони себе відчували через те, що були позбавлені можливості мати дітей.

А, хтось навмисно йшов на кастрацію. Це поширене серед деяких релігійних культур. Монах-євнух цілком віддавав себе служінню Богу, відмовляючи своєї гріховної плоті в задоволеннях.

Отже, неважливо ставав чоловік євнухом або був народжений таким, в суспільстві він завжди відчував себе неповноцінним.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!