» » » Хто такий філантроп?

Хто такий філантроп?

Хто такий філантроп?

Філантроп - це грецьке слово. Дослівний переклад говорить, що філантроп - людина, яка любить людей. Згодом термін набув більш конкретне значення. Філантропом називають людину, що займається благодійною діяльністю, допомагає нужденним. Філантропію зазвичай протиставляють мізантропії - ненависті до людства, неприйняття людей.

Історія слова

Згадки про філантропів можна зустріти ще в стародавніх текстах. Наприклад, в Стародавньому Римі так називали людину, яка жертвував свої кошти, щоб заспокоїти незадоволений народ. Як правило, пожертвування здійснювали заможні громадяни. Церква також брала участь в добродійності, однак найчастіше для підтримки свого авторитету.

філантропи сьогодні

Сьогодні в багатьох країнах організовуються фонди і організації, які займаються збором коштів для тих, кому вона потрібна. Зазвичай збір коштів йде для тяжкохворих людей, біженців, сиріт, постраждалих у катастрофах.

Серед відомих людей теж можна зустріти філантропів. Лев Толстой і Антон Чехов багато робили для дітей, сиріт і важкохворих людей. Серед нині живих теж є знаменитості, які жертвують величезні кошти для нужденних. Серед них Анжеліна Джолі, Білл Гейтс, Мадонна, Гордон Мур.

Багато ненависники звинувачують філантропів, що їх любов до людей вимірюється лише в грошовому еквіваленті. Але, так чи інакше, кошти йдуть на добру справу, на допомогу тим, хто опинився в складній ситуації.

Тепер ви знаєте, хто такий філантроп. Можливо, погляди філантропів близькі і вам.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!