Чи існують вампіри?

Дуже часто люди, намагаючись відповісти, чи існують вампіри, погано уявляють собі, що ж мається на увазі під словом вампір. Багато звужують значення це слово, маючи на увазі під вампірами звичайних кровососів. Однак, якщо говорити про безпосередньо кровосисних вампірів або упирів, як називали їх на Русі, то справжніх свідчень, які говорять про людей, які п`ють кров інших, просто немає. Ті, хто свято вірить в подібний вампіризм, спираються, в основному, на різні домисли і псевдонаукові роботи. Власне вампірів серед живих істот достатньо - це і комарі, і п`явки, і деякі види кажанів, сисних кров з різних ссавців. Однак документально підтверджених свідчень вампіризму серед людей поки що не представлено. Тому, відповідаючи: чи існують вампіри в житті, ми відповімо ствердно, а ось на питання, чи є вампіри серед людей позитивної відповіді дати не можемо.

Чи не кровоссальні вампіри: чи є

А що якщо ми розширимо поняття вампіризм і будемо називати вампірами не тільки тих, хто харчується кров`ю живих істот, а й тих, хто, якщо можна так висловитися, "харчується емоціями", висмоктуючи сили і енергію з людей. Ось подібних "енергетичних" вампірів серед нас предостатньо. Наука поки і тут не в змозі пояснити цей феномен, але той хто особисто переживав психічні атаки, навряд чи буде сумніватися в реальності такого явища, як "психологічний" або "енергетичний" вампіризм. Судіть самі - людина викликає вас на певного типу реакцію і отримавши її, відчуває себе цілком задоволеним. А як почуває себе той, хто таку реакцію виявив? Найчастіше не дуже добре. Тому сумнівів у тому, що з нас таким чином щось качають, не залишається. Що ж це таке? Це наша психічна сила, або, висловлюючись простою мовою, наші "нерви", які так само, як і кров, не нескінченні. Тепер подумаємо - хіба це не вампіризм? Чистої води. Справа лише в тому, що кров - субстанція матеріальної природи, а ось наша психіка - немає. Але втрата енергії має досить відчутне матеріальне вираження - погане самопочуття, хвороби і т.д.

Генетика і кровоссальні вампіри



Тепер повернемося до кровосисних вампірів. Справа в тому, що людина генетично є м`ясоїдних і травоїдним істотою одночасно, але не кровосисних. У разі виникнення будь-яких мутацій це можливо, але якщо вони і відбувалися з кимось раніше, свідчень цьому практично немає. Ви запитаєте: а як же знаменитий Влад Трансільванський - граф Дракула? Справа в тому, що він не був справжнім кровожером, а лише використав кров в своїх моторошних трапезах, ймовірно, з метою залякування. Фактів вживання ним крові в чистому вигляді, як це властиво природним вампірам, зафіксовано не було. Тому скажемо так: поява вампірів-людей з генетичної точки зору (в разі будь-яких мутацій) можливо, однак таких випадків поки зафіксовано не було.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!