» » » Чим харчуються кажани?

Чим харчуються кажани?

Чим харчуються кажани?

Багато з нас звикли думати, що кажани - найстрашніші тварини і кровопивці. Однак виною тому - фільми жахів, а насправді ці тварини досить необразливі, якщо не брати до уваги окремих видів. Тоді чим харчуються кажани, якщо не людською кров`ю?

риба

Найулюбленіше ласощі кажанів - риба. Ловлять вони її так само, як чайки, тільки на чергування "мишки" заступають вночі. Летюча миша може виловити рибку довжиною до 10 см. Велику видобуток кажан ховає в спеціальний защічний мішок, а потім з`їдає в затишному містечку, дрібну рибку вона їсть на місці. Летюча миша досить ненажерлива, за ніч вона може з`їсти до 40 рибок!

комахи

На комах кажани знову ж полюють уночі, якихось вони заковтують ротом, як жаби, а якихось загрібають крилами. Деякі види використовують хвостову перетинку як сачок і ловлять комах за допомогою неї. Комахоїдний кажан за годину може з`їсти аж 200 комах.

М`ясоїдні і кровоссальні

Як ми вже говорили вище, є і зовсім не безневинні види кажанів, які харчуються дрібними тваринами, а також можуть висмоктувати кров з великої рогатої худоби. Ніщо, до речі сказати, не заважає їм вкусити людину. Головна небезпека криється не у втраті крові, а в тому, що ці тварини можуть переносити небезпечні хвороби. Летюча миша за своє життя може випити до 100 літрів крові!

Домашні кажани

Хіба мало в наш час любителів екзотики? Предостатньо, а тому деякі тримають кажанів як домашніх тварин. Раціон їх залежить від виду: декому доведеться підкидати рибки, а ось так звана нічниця з радістю складе компанію господареві і за чаєм з печивом. Такі ось чудеса!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!