» » » Чим харчуються жуки?

Чим харчуються жуки?

Чим харчуються жуки?

Різноманіття жуків вражає уяву. Вони представлені різними видами, проте всі ці комахи поділені на чотири групи за типом харчування. Так, в першу входять всі ті жуки, які їдять виключно листя чагарників, дерев і траву. До другої категорії входять комахи, які харчуються квітками і несозревшіх плодами рослин. До третьої групи відносяться жуки, які поїдають дозрілі ягоди і злаки. В останню категорію входять тільки ті комахи, які харчуються деревиною.

Чим харчується жук вусань?

Окремо слід виділити жуків вусанів, оскільки вони харчуються не тільки свіжим листям чагарників і дерев, але також гниючої деревиною. Самі личинки таких комах розвиваються найчастіше в кормовому субстраті.

Чим харчується жук носоріг?

Личинки жука носорога харчуються перегниває рослинними залишками, присутніми в землі. Тому їх нерідко можна зустріти в гної, тирсі або в надмірно зволоженою грунті. Молоді жуки носороги харчуються різними солодкими рідинами, наприклад, соком з кори дерев і фруктів. Зрілі жуки носороги не харчуються зовсім - їх головною метою в цей період є продовження роду.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!