» » » » Як захиститися від вампіра?

Як захиститися від вампіра?

Як захиститися від вампіра?

Якщо вірити легендам, вампіри, вони ж вовкулаки, упирі або стрігоі, істоти дуже злісні, підступні і мають при цьому масою надприродних здібностей. Найсильніші стародавні вампіри, які випили за свою другу грішну «життя» чимало людської крові, здатні обертатися в кішок, собак або кажанів, перетворюватися в туман і навіть нетривалий час ходити вдень серед живих людей. Молодші, новонавернені вампіри, змушені задовольнятися нічними прогулянками, а весь інший час повинні проводити в своїй труні, занурені в вампірично сон. Джерелом життєвих сил будь-якого вампіра є свіжа людська кров, яку вони з насолодою висмоктують з живих людей.



Якщо ви щиро вірите в існування вампірів і вважаєте, що на вас вже поклав око живий мрець, необхідно терміново вжити захисних заходів, щоб відвадити непроханого гостя.

Як захистити себе від вампіра.

  • Вампіри, як і інша нечисть, бояться всіх атрибутів Святої Церкви. Вампіри не можуть увійти в храм, їх можна відлякати дзвоном і читанням молитов. Якщо у вас немає поблизу церковної дзвіниці, але ви людина віруюча - носіть натільний срібний хрест, він вбереже вас від укусу вампіра. Вважається також, що свята вода, що потрапила на шкіру вампіра, залишає на ній глибокі опіки. Розп`яття, піднесені до лиця вампіра, здатне обернути його у втечу.
  • Також вважається, що вампіри на дух не переносять часник чи через його запаху, чи то тому, що, згідно з легендою, саме часник виріс на тому місці, куди вперше ступив Люцифер, з`явившись на Землю. Тому їжте вечорами часник, а зв`язку з його головок повісьте над своєю вхідними дверима.
  • Не дати упирю проникнути у ваше житло може і гілка глоду, прив`язана над входом. Вважається, що вампіри бояться його тому, що саме з глоду був пліток вінець Христа.
  • Багато середньовічні мисливці на вампірів були впевнений, що найкращий спосіб, як захиститися від вампіра, це просто вбити кровососа, пронизав його серце осиковим кілком. Однак цей метод надто радикальний, адже ви можете помилитися, прийнявши за вампіра просто неприємного вам людини. Тому застосовувати його на ділі, ми категорично не рекомендуємо.
  • Краще спробуйте розсипати біля вхідних дверей мішечок проса або соняшникового насіння. Справжній вампір через властиву йому ненормальною тяги до порядку не зможе думати ні про що інше, поки не збере і не перерахує всі зерна, забувши на час про свою жертву.
  • Крім того, вважається, що вампір не може вперше увійти в будинок людини без запрошення. Це одне з обмежень, накладених Богом на плем`я вампірів за їхні гріхи. Тому просто не запрошуйте в своє житло незнайомих і вкрай вам неприємних людей.
  • І останній, найсвіжіший рада від Сергія Лук`яненка, автора знаменитих «Дозорів». Якщо вірити відомому фантастові, вампіри не переносять міцні алкогольні напої. Досить хлюпнути на вампіра горілкою, як він покриється пухирями і в жаху ретирується. Рада цей, хоч і не перевірений часом, але, у всякому разі, абсолютно нешкідливий і звичайній людині особливої шкоди не принесе.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!