» » » Як зробити сніговика?

Як зробити сніговика?

Як зробити сніговика?

Зима не зима, якщо снігу немає! А зі снігу завжди хочеться щось зліпити, адже більш цікавого матеріалу для творчості знайти важко! У багатьох країнах зарубіжжя проходять цілі фестивалі скульптур зі снігу. Є там і тварини, і фортеці, і всілякі казкові герої. А у нас творчість проявляється спонтанно, у дворах, в парках. Традиційна тема для ліплення в Росії - сніговик. Скільки радості і дорослим і дітям приносить цей сніжний чоловічок! А давайте дізнаємося, як зробити сніговика, щоб він не розвалився на наступний день, був красивим і милим.

Скульптура зі снігу

Добре, якщо ви додасте снеговику стійкості за допомогою дерев`яного остова. Візьміть міцну дерев`яну палицю на 15 см коротше, ніж ваш майбутній сніговик. Нехай один скульптор тримає опору, а другий ліпить кому біля неї. Він повинен зайняти по висоті трохи менше половини вашої майбутньої скульптури. Сніг треба дуже сильно утрамбовувати навколо палиці, надаючи йому форму кола. Якщо є можливість полити його кілька разів водою, то ви отримаєте міцний куля.

Потім ви повинні зліпити друга куля поменше і третій найменший. Приробити снеговику ноги, це додасть йому ще стійкості. Потім придумайте з чого зробити очі, ніс, рот і капелюх. Традиційно, очі роблять з вуглинок, ніс з морквини або шишки, а рот з гілочки або горобин, які викладають як намисто. Зі снігу можна зліпити руки, вони можуть бути притулені до тулуба. А можна зробити їх з гілок. Ви можете і самі придумати, як зробити сніговика своїми руками, ваша фантазія може винайти свій спосіб ліплення або все зробити традиційно: скачати три кулі різної величини і поставити їх один на одного.

Іграшка своїми руками



Зробити своїми руками іграшку на ялинку можна дуже легко. Головне, знати основні прийоми, як зробити виріб. Сніговика можна зробити з вати, з зшитих кульок, з м`ячиків, з повітряних кульок і багато іншого. А хочете дізнатися, як зробити сніговика з носка? Вам знадобиться старий білий носок, вата або інший наповнювач (синтепон, шматочки тканини). Кольорові гудзики, шматочки яскравої тканини. Набиваєте носок наповнювачем до п`яти і зашивають гумку всередину вашої іграшки. У вас вийшла така «ковбаса» з носка.



Тепер виріжте з яскравої тканини дві стрічки довжиною 20 см. Тепер від верхівки носка відступаємо одну третину всієї довжини і перев`язуємо стрічкою, робимо гарний бантик. Потім так само перев`язуємо ще раз на рівні тулуба. Залишилося тільки пришити гудзики-очі, вишити червоними муліне усміхнений рот, надіти на голову ковпачок з червоної тканини. Пришийте петельку до голови, тепер можна вішати сніговика на ялинку.

Сніговик - м`яка іграшка

Щоб зрозуміти, як зробити сніговика з модулів, треба заготовити три частини сніговика окремо. Виріжте три кола з білої тканини розміром 10, 8 і 5 см. Пройдіть по краю швом «уперед голкою» кожне коло. Покладіть всередину шматок наповнювача і стягніть нитку. Вийде три кульки з тканини. Це наші модулі. Тепер пришийте їх один до одного. Далі - прикрашаємо, як і сніговика з носка. Можна пришити йому маленькі рукавиці з фланелі, приробити гарний шарфик. Якщо є зубочистка і шматочок картону, то можна зробити йому маленьку лопату.

Сніговик з повітряних куль

Якщо ви цікавитеся, як зробити сніговика, то спробуйте зробити його з повітряних куль. Надійти три білих кульки різної величини. Щоб скріпити три кульки в сніговика, скористайтеся двостороннім скотчем. На такого сніговика можна надіти відро, склеєне з картону. Якщо у вас пара сніговиків, і ви зробили снігову бабу теж, то надіньте їй на голову яскраву хустку.

Такого сніговика можна прикріпити до будь-якої поверхні, використовуючи той же скотч або за «хвостик» від кульки. Якщо ви надували кульки гелієм, то їх можна просто розвісити під стелею. Це дуже прикрасить вашу святкову кімнату.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!