» » » Як оформити фотоальбом?

Як оформити фотоальбом?

Як оформити фотоальбом?

У наше століття, коли сотні, а іноді і тисячі, фотографій спокійно дрімають в пам`яті звичайного мобільного телефону, готові явити себе світові за першим "кліку" свого господаря, час старих добрих паперових альбомів, здавалося б, пішло безповоротно. Вони повинні були стати таким же надбанням історії, як відеокасети або чорно-білі телевізори. Але цього чомусь не сталося. Більш того, зі звичайного сховища для фотографій вони перетворилися в маленькі предмети рукодільного мистецтва. Їх знову стало модно демонструвати гостям, дарувати на весілля або ювілей. Адже папка з фотографіями, що зберігаються на жорсткому диску це всього лише бездушний файл, а альбом - хранитель історії роду і сімейна реліквія. Тому й підходи до його оформлення стали зовсім іншими. Просте наклеювання карток на сторінки трансформувалося в скрапбукінг - мистецтво як оформити фотоальбом.



Зараз стало модно крім товстого солідного сімейного альбому, заводити невеликі тематичні фотоальбоми. Поліграфічна промисловість підхопила віяння моди і представила покупцям фотоальбоми, спеціально приурочені до певних подій, будь то весілля або народження первістка, поїздка на курорт або ювілей. Існують деякі загальні правила вибору і оформлення фотоальбомів.

  1. При виборі головного сімейного фотохостингів, по можливості, не скупіться. Альбом повинен бути товстий, великого формату, в красивій солідній обкладинці. Сторінки зроблені з якісного щільного картону. Обкладинка краще однотонна, темного кольору, з оксамиту або шкіри.
  2. Тематичні альбоми, як правило, випускаються з красивим малюнком на обкладинці і оздобленими сторінками. Тут головне не перестаратися. Зайва строкатість і "кислотні" фарби, краси вашого альбому точно не додадуть.
  3. Розміщуйте фотографії відразу після роздруківки, обов`язково в хронологічному порядку, інакше ваш фотоальбом буде виглядати дещо дивно при перегляді.
  4. Відбирайте тільки найякісніші та цікаві фотографії, ті, які вам дійсно дороги.
  5. Над деякими фотографіями можна попрацювати в "Фотошопі". Виправити недоліки, зробити оригінальну рамку або додати парочку спецефектів - і ваш альбом стане набагато цікавіше.
  6. Для кожної фотографії не полінуйтеся придумати оригінальний підпис. Не забувайте вказувати дати, пам`ять вас може і підвести. Веселі підписи до фотографій і маленькі цікаві розповіді про події, зображених на них, здатні перетворити роздивляння альбому в дуже захоплююче заняття.


Ще кілька окремих рад щасливим батькам, думаючим як оформити дитячий фотоальбом. Магазинні дитячі альбоми залишають мало місця для творчості. Стандартні симпатичні малюнки, готова анкета про дату народження, вага і зріст, яку залишається тільки заповнити, стандартні підписи: "Я народився!" або "Мій перший зубок". Все це досить мило, але не дуже цікаво. Проявіть трохи фантазії, адже ідей, як красиво оформити фотоальбом існує безліч. Напишіть, наприклад, жартівливий репортаж від особи самого малюка, розповідає про його народженні, супроводивши його смішними фотографіями. Або створіть галерею дитячих фотографій найближчих родичів, оголосивши конкурс: "На кого схожий немовля?". Вклейте в альбом, бирочку з пологового будинку, етикетку від улюбленої каші. Обрисуйте на окремій сторінці контури ручки і ніжки вашого малюка. Сфотографуйте колиску малюка, його найулюбленіші іграшки, напишіть текст колискової пісеньки, прикрасьте сторінки своїми малюнками.

На цьому наша розповідь про те, як оформити фотоальбом своїми руками, майже закінчений. Останній штрих в оформленні: спробуйте на практиці застосувати деякі елементи скрапбукінгу. Прикрасьте альбом декоративними гудзиками, аплікаціями з муаровою і оксамитового паперу, мереживом і тасьмою і можете сміливо демонструвати його всім своїм гостям!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!