» » » Як зробити кавове дерево?

Як зробити кавове дерево?

Як зробити кавове дерево?
Як зробити кавове дерево?

Хочете навчитися виготовляти модні деревця щастя? Тоді почитайте про це в нашій статті Як зробити топиарий. А в цій статті ми розповімо вам про те, як зробити кавове дерево - один з видів топіарія.

Інструменти і матеріали

Для виготовлення кавового дерева своїми руками вам будуть потрібні наступне:

  • пачка обсмажених кавових зерен;
  • пластиковий кульку, наприклад, для гри в настільний теніс;
  • гілка дерева для стовбура вашого топіарія (це може і не гілка, а простий олівець і трубочка відповідного розміру);
  • ємність, в якій буде кріпитися деревце (баночка з-під крему, чашка, Кавове деревомаленьке кашпо);
  • клейовий пістолет;
  • сухий гіпс (приблизно шість столових ложок);
  • елементи декору: намистини, камінчики, бантики та інші дрібниці;
  • вода;
  • наждачний папір;
  • шматочок плоского пінопласту;
  • акрилові фарби.

Виготовлення кавового деревця



Матеріали готові, тепер спробуємо зробити дерево з кавових зерен.

  1. У пластиковому кульці проробляємо дірочку, в яку потім буде вставлятися стовбур деревця.
  2. Тепер насипаємо кавові зерна в широку плоску ємність, щоб їх зручніше було брати. Якщо пальцями брати зерна вам не зручно, то скористайтеся пінцетом.Кавове дерево
  3. Беремо в одну руку кульку, а в іншу - клейовий пістолет. Нанести шар клею на верхню півсферу кульки і начинам прикріплювати до нього кавові зерна. Найперше зернятко кладемо на «верхівку» майбутньої крони, а потім по колу, ряд за рядом, починаємо обклеювати кулька зернами. Зерна приклеюємо плоскою стороною до кульки, намагаючись не залишати між ними великих зазорів.
  4. Обклеївши верхню частину крони, перевертаємо її і намазуємо клеєм нижню півсферу. Точно так же покриваємо зернами решту крони. Даємо клею "схопитися" і починаємо обклеювати крону другим шаром зерен. Ось тут уже можна розташовувати зернятка і плоскою, і опуклоюКавове дерево стороною вгору. Як саме їх укладати, залежить тільки від нашої фантазії.
  5. Поки обклеєна зернами крона підсихає, робимо ствол. Для цього гілку трохи зачищаємо наждачним папером, щоб вона стала гладкою. Можна також покрити стовбур акриловими фарбами або декорувати кольоровим шнуром, тасьмою або мотузкою.
  6. Підготовлений ствол вставляємо в виконану в кроні дірочку до упору і закріплюємо його знизу, приклеївши біля отвору ще кілька зерняток.
  7. Розводимо сухий гіпс водою до стану густої сметани. Вирізаємо з пінопласту гурток по діаметру ємності і вставляємо його в ємність.
  8. Тепер закріплюємо в пінопласт ствол з кроною і заливаємо в ємність гіпс. Чекаємо, коли він застигне, і приступаємо до декору.

Декорування кавового дерева



Тут конкретні рекомендації дати складно. Головне - «замаскувати» білий гіпс в ємності. Можна насипати поверх нього кольорові камінчики або намистини (бісер). можна з Кавове деревозеленої гофрованого паперу нарізати «травку». Можна взагалі обернути ємність тканиною і зробити подобу мішечка, закріпивши тканину біля основи стовбура.

Саме деревце також можна додатково прикрасити. Наприклад, посадити на нього штучного метелика або сонечко, прикріпити квіточку або бантик. Квіточка також можна викласти з намистин або зробити з гофрованого паперу.

От і все. Ваше кавове деревце готове! Залишилося тільки знайти йому відповідне місце. Якщо ви змогли зробити кавове дерево своїми руками, то спробуйте освоїти інші матеріали і техніки виготовлення деревець для прикраси будинку. Наприклад, почитайте іншу нашу статтю Як зробити дерево щастя.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!