» » » Як зробити тарілку?

Як зробити тарілку?

Як зробити тарілку?

Паперова тарілка є відмінним доповненням до інтер`єру дитячої кімнати, а також кухні. Розвішані по стінах, паперові тарілки відмінно замінюють картини. А виконані в яскравому і барвистому стилі, такі тарілки, безсумнівно, порадують Вашого малюка. Давайте розберемося, як зробити тарілку і що нам для цього знадобитися. На сьогоднішній день існує кілька способів виготовлення паперової тарілки.

Перед тим, як зробити тарілку з паперу, виберіть зручний для Вас спосіб і переконайтеся, що підготували все необхідне.

перший спосіб

Нам знадобляться:

  • пензлик;
  • картопляний крохмаль;
  • тарілка;
  • стара газета;
  • посуд, щоб приготувати клей.

Нам необхідно приготувати клей, який ми будемо варити з крохмалю і води. Ставимо воду на вогонь і після її закипання, засипаємо трохи крохмалю. На протязі декількох хвилин кип`ятимо нашу суміш, а потім студії. Далі змочуємо заготовлену тарілку водою і акуратно ліпимо до її дну шматочки паперу. Усі наступні клаптики паперу потрібно буде занурювати в клей і прикріплювати їх один до одного. Нашому виробу необхідно гарненько просохнути. Найкраще залишити на ніч. Потім можна дбайливо відокремити паперову тарілку від заготовки. При необхідності, рівняємо краю. Тепер її можна розфарбувати і прикрасити за допомогою намистин, квасолі, різнокольорових гудзиків і шкаралупи волоських горіхів. Квасоля і шкаралупу також можна прикрасити в будь-який вподобаний колір, а потім, покривши їх лаком, приклеїти до паперової тарілочці.

другий спосіб

Нам знадобляться:

  • олівець;
  • ножиці;
  • циркуль;
  • лист картону або паперу.


Беремо аркуш паперу і малюємо посередині коло. Потім вирізаємо з однієї зі сторін трикутник невеликого розміру. При цьому верхній кут трикутника повинен знаходитися в середині нашого листа. Далі потрібно звернути чашу в формі конуса з аркуша паперу і закріпити її краю. Тепер загинаємо гострий кінець всередину нашого вироби, тим самим створюючи стійке дно для паперової тарілки. Таку тарілку можна використовувати, і як декоративний предмет, і в якості посуду для різних сипучих продуктів.

Для будь-якого свята або пікніка на природі тарілка орігамі стане чудовою прикрасою. Для виготовлення таких тарілочок можна навіть використовувати подарунковий папір. З такою ошатною тарілкою навіть звичайний сніданок на траві придбає зовсім інші фарби.

Якщо у Вас все одно залишилися питання про те, як зробити паперову тарілку, Ви можете скористатися візуальної інструкцією:

Робимо тарілку з паперу: частина перша Робимо тарілку з паперу: частина друга

Паперову тарілочку можна робити самому, а краще звернутися за допомогою до своєї сім`ї: чоловікові і дитині. Діти дуже люблять відчувати себе потрібними і корисними. Хтось буде готувати клей, хтось склеювати шматочки паперу, а маленькі художники можуть зайнятися розмальовування і прикрасою Вашого вироби. У будь-якому випадку, це буде спільно проведений вечір, наповнений масою веселих вражень.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!