» » » Як намалювати космос?

Як намалювати космос?

Як намалювати космос?

Напевно, саме таємниче і саме привабливе в нашій всесвіту - це космос. Що ми знаємо про нього? Тільки те, що ми космічний пил і в масштабах всесвіту кожен з нас ніщо, при цьому, залишаючись бути самостійним космосом. Починаючи малювати космос і задаючись питанням, як намалювати космос, спершу, загляньте в себе, в свою душу. Закрийте очі і спробуйте відчути цей всесвіт в собі. На уроках малювання, я своїм учням завжди раджу перш ніж приступити до зображення будь-якої деталі, предмета або реалізації творчого задуму, розслабитися, закрити очі і відчути кожною клітинкою свого тіла, як ви стаєте тим, що ви малюєте.

І якщо ви готові, то почнемо урок малювання. Зараз я попрошу вас також розслабитися і відчути, то, що ви хочете зобразити, то ви будете малювати одну планету з космічного простору, то ви покажіть зоряне небо панарамой з землі. Сьогодні я розповім вам два типи зображення космосу: олівець і акварель. Чому саме так? Просто знаючи, як намалювати космос фарбами акварельними, ми будемо знати, як намалювати його будь-якими іншими. А олівець - це взагалі основа основ і один з моїх найулюбленіших матеріалів.

Як малювати фарбами і які кольори використовувати

Відчувши себе космосом, відчуйте, як ви хочете себе зобразити. Ми не зможемо зобразити всі могутність космічного рівня, яким би майстерністю ми не володіли, тому, варто придумати форму в якій наш космос перебуває. Для початку необхідно легко олівцем намітити композицію на акварельного папері. Обов`язково використовуйте шорстку сторону, так як писати ми буде в мокрій техніці. Кольори найбільш яскраво зображують космос - синій, індиго, ультрамарин, фіолетовий, краплак, охра і кілька теплих відтінків. Для початку рясно намочіть весь лист водою. Заздалегідь необхідно прікнопіть його до планшета, так, щоб папір не спотворила в процесі роботи. Тепер беремо жовті відтінки і охру і прокриваем лист, суцільним напівпрозорим шаром. Після цього необхідно залишити лист для просушування. Коли він висохне, візьміть шматочок парафіну, або воску зі звичайною свічки і, ніби малюєте олівцем, прорисуйте ті місця, де хочете залишити світлі плями. Після цього можете сміливо перекривати темними і яскравими плямами весь простір. Там де у вас промальовані лінії воском - будуть зірки, інший простір можна розвести різними кольорами. Головне не забудьте використовувати глибокі сині і темні відтінки, вони і створюють відчуття глибини і «космічності» вашої картини.

Техніка малювання олівцем



Що стосується зображення космосу олівцем, то тут техніка трохи складніше. Починаємо, як і в акварелі, з визначення композиції і основних позицій майбутньої картини. Коли мені вперше поставили запитання, як намалювати космос олівцем, то раз у мене навіть не знайшлося відповіді. Тепер можу сказати - класично. Тільки правильними класичними штрихами ви зможете створити відчуття просторовості. Починайте з найтемніших місць, ретельно дотримуючись форму і напрямки штриха. Потім, потроху, переходите до більш світлим планам. Головне намагайтеся уникати жорстких ліній і гострих кутів. Космос - він м`який, плавний і глибокий. Саме це і повинно відчуватися у вашій роботі.

А в усьому іншому немає якихось особливих рекомендацій і вказівок, головне - створюючи картину, створюйте її від серця. Пишіть так і те, що ви бачите в своїй душі. Ваша душа і є космос - до якого ви так прагнете!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!