» » » Як навчитися малювати?

Як навчитися малювати?

Як навчитися малювати?
Як навчитися малювати?

Що таке вміння малювати? Як би це просто на перший погляд не звучало, але вміти малювати - означає вміти бачити. Так-так, вміння бачити, що всі навколишні нас об`єкти складаються з з`єднуються ліній, простих форм і тіней. Так як навчитися малювати? Все що потрібно зробити, це перенести ці рисочки на папір і заповнити їх тінями. Безумовно, до малювання потрібен талант, але за допомогою тренування і спеціальних вправ кожен почне малювати краще і бачити весь світ в з`єднуються лініях.

Вправи: як навчитися малювати

  1. Зрозуміло, що за допомогою цих вправ ви не навчитеся малювати портрети і складні багатоелементні пейзажі відразу, а ось щось більш просте - будь ласка. Для цього почнемо з картинок. Знайдіть мальовану картинку (саме мальовану, а не фотографію). Поглянувши на неї, постарайтеся відзначити для себе кожну лінію. Тепер візьміть фотографію і спробуйте на ній також побачити не цілісний образ, а просто набір рис.
  2. Тепер змальовувати зображення. Спочатку з мальованих картинок, а потім можна приступати і до фотографій. Дивіться на лінії і думайте про те, які форми вони утворюють. Перевертайте нові зображення догори ногами і пробуйте змальовувати з них, не замислюючись про сенс картинки, просто змальовувати лінії. Вас повинні цікавити лінії, а не те, що зображено на фотографії. Так ви навчитеся бачити як художник.
  3. Коли ви зрозуміли попередні ідеї та вдосталь натренувались, можна приступати до наступного, більш складного вправі. Зараз ми будемо малювати з натури. Вам належить вибрати будь-який предмет у себе вдома, але не дуже складний. Як ви вже повинні були здогадатися, "нескладний" - значить "складається з малої кількості ліній". Наприклад, візьміть настільну лампу, чашку або склянку. Дивіться то на предмет, то на папір і малюйте. Пробуйте малювати різні об`єкти.
  4. У звичайному житті, де б ви не знаходилися: їсте в транспорті, йдете по вулиці, сидите на роботі, розглядайте навколишні об`єкти. Дивіться на кожен хвилини 3, відзначайте його пропорції, форму, деталі. Якщо ви робите це будинки, то після 3 хвилин прибирайте предмет і малюйте його по пам`яті.

Як навчитися малювати: основи



Вправи, описані вище, допоможуть вам зрозуміти суть того, як бачать навколишній світ люди, які вміють малювати. Але це дуже мала частина того, що знадобитися для малювання. Поговоримо про основи малювання, про дотримання пропорцій.

Правила малювання:

  1. Малюючи з натури, враховуйте вісь симетрії (якщо фігура симетрична, наприклад, ваза), центр ваги, пропорції. Щоб зрозуміти пропорції предмета, дивіться, як його частини ставляться один до одного. Наприклад, малюючи людини з натури, подивіться, скільки його голів поміститися в тулуб, в ногах, в руках. Для цього візьміть олівець, витягніть руку вперед, закрийте 1 очей, нехай кінець олівця буде перебувати на маківці голови людини. Великий палець поставте на олівець в тому місці, де починається шия. Ви отримали розмір голови. Так само на витягнутій руці відзначте, скільки голів поміщається в тулуб, в ногах, в руках. Тепер ви знаєте пропорції мальованої об`єкта.
  2. Якщо ви малюєте з натури предмет, відзначте вісь симетрії у себе на папері (вертикальний відрізок). Навчіться малювати так: подивіться на об`єкт і побачте в ньому геометричну фігуру: коло, конус, циліндр, піраміду і так далі. Злегка обрисуйте вісь симетрії цією фігурою. А потім вирівнюйте, підганяйте, додавайте деталі, зберігаючи при цьому всі пропорції, про які ми говорили вище.
  3. Ніколи не малюйте чіткими жирними лініями. Краще легко Штрихована. Намагайтеся менше користуватися гумкою, виправляйте олівцем свої легені штрихи. І тільки в кінці роботи прибирайте ластиком все зайве.


Успіхів! Тренуйтеся, і у вас обов`язково вийде навчитися малювати.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!