» » » Як навчитися малювати людини?

Як навчитися малювати людини?

Як навчитися малювати людини?
Як навчитися малювати людини?

Щоб дізнатися, як навчитися малювати людини, необхідно опанувати кілька художніми техніками. Одна з них - це техніка портрета. До того ж, найпростіше починати малювати людську фігуру з нанесення олівцевих начерків. Загальні поради з навчання азам образотворчого мистецтва ви знайдете в статті - Як навчитися малювати.

Як навчитися малювати людини поетапно

Малювання людської фігури можна умовно розбити на кілька етапів

  1. Починати потрібно з малювання прямокутника, який буде зображувати корпус тіла людини (вертикальний). За його середньої лінії провести вісь. Лінію плечей потрібно зробити овальної.
  2. Далі потрібно позначити голову людини, намалювати овал і попередньо шию. Далі промальовувалися кружечками місця, які будуть визначати розташування плечей, ліктів, кистей, ступень і колін. Нагадуємо, що красиво і ідеально рівно промальовувати гуртки немає необхідності, так як вони потім будуть прибрані за допомогою гумки.
  3. Після цього лініями з`єднати кружечки плечей, ліктів і кистей, малюються так звані «ковбаски». Також намалювати і ноги.
  4. Далі промальовувалися елементи одягу людини. Наприклад, домальовують штани, футболку у чоловіка або плаття у жінки, а також взуття та предмети, які людина «тримає» в руках. Важливо дотримуватися пропорції тіла людини.
  5. Коли людина «одягнений», можна наводити більш чіткі контури фігури і прибирати непотрібні допоміжні лінії.

Дізнатися більше про техніки малювання можна, ознайомившись зі статтями в нашому розділі малювання.

Малювання особи людини

Малювати людське обличчя, простіше кажучи, портрет - це один з найскладніших процесів. Для цього потрібно навчитися поетапно і окремо малювати кожен з елементів - губи, очі, ніс і т. Д. Для початку по намальованому овалу обличчя розмічається місце розташування всіх частин особи. Це можна зробити легкими штрихами, які потім легко прибрати гумкою.малювати людини

Коли позначені місця очей, носа, рота, брів, можна більш чіткими штрихами промальовувати кожен з цих елементів. Легше вчитися малювати, змальовуючи, наприклад, з натури або фотографії. Після того як «голі» лінії елементів особи намальовані, потрібно за допомогою штрихів позначити тіні на підборідді і біля очей. Це додасть особі об`ємності, і зроблять образ більш живим.



Поради по промальовуванні портретів також можна отримати при ознайомленні з нашою статтею - Як навчитися малювати портрети.

Після того як цілісна фігура людини намальована, картину можна розфарбувати кольоровими олівцями або залишити чорно-білої.

Кілька загальних порад

Багато людей звикли малювати переривчастими лініями, а потім обводити їх плавними, суцільними. Карандашная техніка тим і хороша, що робити цього не варто, потрібно навчитися малювати безперервними лініями і не боятися зробити помилку, тому що завжди можна підправити свій малюнок гумкою.

Коли малюєте на папері людський образ (особливо, якщо фігура в русі) потрібно навчитися представляти об`єкт цілком, а також контури тіла, після чого намалювати їх. Трохи більше інформації про малюванні олівцем ви знайдете в нашій статті - Як малювати людини олівцем.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!